Grove horn

mandag 3. september 2012
Gjærbakst


Denne oppskrifta finnes i boka "Fra boller til burritos" som ungene fikk på ungdomsskolen på skolekjøkkenet. Den kommer jeg stadig tilbake til. Brødoppskriftene og gjærbakstoppskriftene i boka er gode. Deigene er greie å ha med å gjøre.


16 grove horn (oppskriften er fin å halvere, med 25 g gjær, 1 ss margarin osv..)
  •
50 g gjær

  •
2 ss myk margarin (hornene blir bedre med margarin faktisk, men du kan også bruke smør)

  •
4 dl lunkent vann

  •
1 ts salt

  •
4 dl sammalt hvete, grov eller fin (jeg syns deigen blir bedre når jeg bruke fin sammalt hvete)

  •
6 dl hvetemel


Fremgangsmåte:
   1.
Smuldre gjæren i en bakebolle (bruker du tørrgjær blander du den i melet).

   2.
Smelt margarin i en kjele. Tilsett vannet og la det bli fingervarmt.

   3.
Hell blandingen i bakebollen og rør så gjæren løser seg opp.

   4.
Tilsett salt og det sammalte melet.

   5.
Tilsett hvetemelet tilslutt og arbeid med deigen så den blir en god deig og slipper bakebollen.

   6.
Dekk bollen med et klede og la den heve ca 45 minutter.


   7.
Ta deigen ut på et bakebord som er lett melstrødd.

   8.
Kna deigen litt.

   9.
Del deigen i to deler og form dem til to kuler.

10.
Kjevle hver kule til runde, flate kaker 30-40 cm i diameter.

11.
Del hver kake i 8 like store "snipper".



12.
Rull hver "snipp" sammen fra bredsiden.



13.
Legg hornene på bakepapirkledd stekeplate.



14.
La hornene hveve ca 30 minutter under et klede.

15.
Varm ovnen til 220 grader.


16.
Pensle hornene lett med vann like før steking.

17.
Stekes på midterte rille i ovnen ca 12 minutter.