Bløtkake

onsdag 15. august 2012
Kaker


Dette er liksom MIN bløtkake.

Jeg er ikke så flink til å lage kaker som skal se pene ut. De har en tendens til å bli både skakke og skjeve mine kaker.

Denne kaka derimot legger jeg i en bolle og ikke på fat. Den blir sånn sett ganske enkel å frakte med seg hvis du skal ha med en kake til et eller annet.

God er den også faktisk.


Kakebunn:
  •
50 g smør

  •
2 egg

  •
2 dl sukker

  •
1 1/4 dl melk

  •
3 dl hvetemel

  •
1 1/2 ts bakepulver

  •
Smakstilsetning: Revet sitronskall, appelsinskall eller vaniljesukker


Sukkerlake:
  •
2 dl vann

  •
1 dl sukker

  •
1 kanelstang

  •
Skall og saft av 1 sitron (eller 1 appelsin)


Fyll og pynt:
  •
5 dl kremfløte (av og til bruker jeg 6 dl...)

  •
Friske bær (utenom bærsesong bruker jeg en pose skogsbær som du får kjøpt frosset, og pynter med litt friske bær)


Slik lager du kakebunnen:
   1.
Varm ovnen til 175 grader.

   2.
Smelt smøret og avkjøl det litt så det ikke er kokevarmt.

   3.
Pisk eggedosis av egg og sukker.

   4.
Tilsett melk og smeltet smør.

   5.
Bland mel og bakepulver og bland det i røra.

   6.
Tilsett et av smakstilsetningene. Jeg syns at sitron eller appelsin smaker friskt og godt og bruker oftest det.

   7.
Smør en rund form og strø den med litt strøkavring eller hvetemel. Du må bruke en rund kakeform med "hull" i sånn a la denne:



   8.
Fyll røra i forma.

   9.
Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter. Den skal være fast og fin og det skal ikke sitte røre på hvis du stikker en pinne ned i kaka for å kjenne om den er stekt. Jeg steker kaka i 40 minutter, men det avhenger litt av formen på kakeforma di om den kanskje er ferdig etter 35 minutter.


Mens kaka steker koker du sukkerlake:
10.
Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Kok det videre på svakere varme til det hele blir litt tykkere. Det skal ikke bli sirupstykt, men litt tykkere enn vann.


11.
Når kaka er ferdigstekt hvelver du den ut av forma. Vask forma. Så har du sukkerlaken i forma og legger kaka tilbake slik at den trekker til seg laken. Her skal kaka ligge til den er kald.



12.
Hvelv kaka ned i en bolle som vist på bildet over. Legg bær rundt og i midten. jeg strør litt sukker over. Mengden sukker avhenger av hvilke bær du bruker.

13.
Pisk krem av fløten og dekk kaka med kremen.

14.
Så pynter du med noen bær på toppen.


Det går ikke å forsyne seg av denne kaka med en kakespade, her må du bruke en stor skje.


Velbekomme!