De er enkle å lage, er ferdig på 1/2 time og smaker adskillig bedre enn de smakløse sakene du får kjøpt.
Bare husk å ikke heve dem mye. De skal heves mest i ovnen så de får et hulrom inni.
(Beklager at jeg glemte å skrive inn steketiden på brødene. Nå er det ordenet. De skal stekes i 5 - 8 minutter litt etter hvor mye varme du har på ovnen din.)
Til 8 brød:
Fremgangsmåte:
1. Varm ovnen til 275 grader. Min ovn går bare til 250, så jeg varmer opp til 250 grader og bruker varmluftfunksjonen i tillegg.
2. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt og olivenolje og rør i melet.
3. Arbeid deigen sammen og kna den litt.
4. Dekk den med en klede og la den hvile i 10 minutter (IKKE mer enn det!)
5. Ta deigen ut på et melet bakebord (ikke kna den) og del den i 8 biter.
6. Kjevl hver del til flate kaker, ca 15 cm i diameter (noe samme størrelse som de du får kjøpt).
7. Legg kakene på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem (uten heving) midt i ovnen i 5 -8 minutter. Du kan heve dem i 10 minutter før du steker dem hvis du syns det. De blir kanskje litt "luftigere" (ikke like faste) hvis det går an å si det, når du hever dem litt. Jeg steker dem 8 minutter på 250 grader med varmluftsfunksjon i min ovn.
Under stekingen blåser kakene seg opp og får et hulrom inni.