Pitabrød

onsdag 6. juni 2012
Gjærbakst  -  Diverse


De er enkle å lage, er ferdig på 1/2 time og smaker adskillig bedre enn de smakløse sakene du får kjøpt.

Bare husk å ikke heve dem mye. De skal heves mest i ovnen så de får et hulrom inni.

(Beklager at jeg glemte å skrive inn steketiden på brødene. Nå er det ordenet. De skal stekes i 5 - 8 minutter litt etter hvor mye varme du har på ovnen din.)


Til 8 brød:
  •
25 g gjær

  •
3 dl lunkent vann

  •
1 ts salt

  •
1 ss olivenolje

  •
7 dl hvetemel (400 g)


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 275 grader. Min ovn går bare til 250, så jeg varmer opp til 250 grader og bruker varmluftfunksjonen i tillegg.


   2.
Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt og olivenolje og rør i melet.

   3.
Arbeid deigen sammen og kna den litt.

   4.
Dekk den med en klede og la den hvile i 10 minutter (IKKE mer enn det!)

   5.
Ta deigen ut på et melet bakebord (ikke kna den) og del den i 8 biter.

   6.
Kjevl hver del til flate kaker, ca 15 cm i diameter (noe samme størrelse som de du får kjøpt).

   7.
Legg kakene på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem (uten heving) midt i ovnen i 5 -8 minutter. Du kan heve dem i 10 minutter før du steker dem hvis du syns det. De blir kanskje litt "luftigere" (ikke like faste) hvis det går an å si det, når du hever dem litt. Jeg steker dem 8 minutter på 250 grader med varmluftsfunksjon i min ovn.


   8.
Avkjøl dem på rist.


Under stekingen blåser kakene seg opp og får et hulrom inni.