Tilslørte bondepiker

søndag 9. oktober 2011
Dessert


Her kommer oppskrift på tilslørte bondepiker, en god, gammeldags og rimelig enkel høstdessert:


Ingredienser for 4 porsjoner:
  •
4 store eller 5 små epler (gjerne litt sure epler)

  •
2 ts sukker

  •
1/2 dl vann

  •
2 ss smør (og her må du ha meierismør)

  •
1 1/2 dl griljermel

  •
2 ss brunt sukker (gjerne demarasukker, som er litt grovt)

  •
3 dl kremfløte

  •
1 ss kanel


Isteden for å koke eplemassen selv av epler, sukker og vann, kan du bruke eplemos, MEN det blir søtere og ikke så friskt som om du koker det selv. Og det tar ikke mye tid.

Framgangsmåten:
   1.
Skrell eplene, fjern kjernhuset og del dem i grove biter

   2.
Ha eplebitene i en kasserolle sammen med 2 ts sukker og vannet.

   3.
Kok dette til eplene begynner å mose seg. Aller best er det om du kjenner at det er igjen litt eplebiter igjen i mosen

   4.
La eplemosen bli avkjølt

   5.
Smelt 2 ss smør i stekepanna på middels varme

   6.
Ha griljermel og brunsukker i panna

   7.
Stek dette slik at sukkeret og griljermelet blir litt gyllent og hardt

   8.
La dette også avkjøles

   9.
Pisk krem av fløten

10.
Når alt det "kokte" er avkjølt så legg alt lagvis i en bolle: Først litt strøkavring (griljermel og sukker), så litt eplemos - strø litt kanel over eplene og ha litt krem oppå dette. Fortsett slik til alt er brukt opp. Det øverste laget skal være krem.


Strø litt kanel over kremen tilslutt.