Rullekake

onsdag 9. mai 2012
Kaker


Godt til ettermiddagskaffen!

Denne smaker litt av lime og kokos. Limen er i fyllet og kokosen utenpå kaka.


Bunn:
  •
3 egg

  •
1 1/2 dl sukker

  •
1 1/2 dl hvetemel (du kan også bruke halvt om halvt med hvetemel og potetmel)

  •
1 ts vaniljesukker

  •
1 ts bakepulver

  •
2 ss kakao


Fyll:
  •
125 g smør

  •
2 dl melis

  •
1 eggeplomme

  •
2 ss limesaft

  •
Revet skall av 1 lime

  •
Kokos


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Visp egg og sukker stivt.

   3.
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og bruk en slikkepott og bland det forsiktig inn i egg-sukkerblandingen.

   4.
Dekk en langspanne med bakepapir og hell røra i.

   5.
Stek midt i ovnen i 7 minutter.


   6.
Legg et stort stykke matpapir på benken og strø kokos utover papiret.

   7.
Når kaka er ferdigstekt så hvelver du den utover matpapiret med kokosen, slik at bakepapiret kommer øverst.

   8.
Dra bakepapiret forsiktig av kaka og legg et vått klede over hele kaka. La den ligge slik til den er kald.


Fyllet:
   9.
Bruk foodprossesoren og ha alle ingrediensene i bollen og la den gå til alt er blandet til en porøs blanding.


10.
Bre fyllet utover kaka og rull den sammen ved hjelp av matpapiret.

11.
Legg kaka i kjøleskapet en stund før du skjærer av den.


Har du noen friske bringebær å servere til kaka, så smaker det kjempegodt.