Hot fiskepudding

tirsdag 8. mai 2012
Lettvint  -  Fisk


Enkel mat, rask å tilberede og dette smaker godt.

Har du barn som spiser, så smak deg litt fram før du tilsetter all karrien og chilien. Denne porsjonen er ikke direkte "hått", men du kjenner at det brenner litt.


Til 4 personer:
  •
1 fiskepudding

  •
3 ss smør

  •
2 ss hvetemel

  •
2 sjalottløk

  •
2 ts karri

  •
1/2 rød chili

  •
3 dl melk

  •
2 dl vann

  •
2 grønnskabuljongterning

  •
poteter

  •
brokkoli


Fremgangsmåte:
   1.
Sett på potetene til koking.


Jeg varmer fiskepuddingen hel i en smurt brødform i ovnen. Varm ovnen til 200 grader og la fiskepuddingen stå i ovnen ca 15 minutter. Da er den gjennomvarm og du kan dele den i skiver.

   2.
Smelt smøret i en gryte.

   3.
Fres finhakket sjalottløk, karri og finhakket chili (ta bort frøene som er inni!)

   4.
Ha i melet og rør slik at det ikke er klumper.

   5.
Tilsett melk og vann litt etter litt. Rør godt og kok opp mellom hver gang du tilsetter væsken.

   6.
Tilsett buljongterningen.

   7.
La sausen koke noen minutter (2 -3 min).


   8.
Kok i mellomtiden opp vann i en kjele for å koke brokkolien.

   9.
Del brokkolien i små buketter og kok dem i vannet i 2 minutter. Hell av vannet.


Hvis du vil kan du legge en klatt smør på brokkolien og dryss litt maldonsalt over....

Server fiskepuddingen med saus, kokte poteter og brokkoli til.