Kylling i langpanna

onsdag 28. mars 2012
Kjøtt  -  Kylling


I denne oppskrifta må du brune kyllingfiletene før du har dem i langpanna, og det smaker godt med ris til. Altså, du søler ut en stekepanne og en kasserolle i tillegg til langpanna. Det blir litt oppvask etterpå, selv om det er en langpannerett.

Dette er også en enkel rett å lage til mange. Oppskrifta du får, fyller langpanna og er nok til bortimot 8 personer (med 2-3 storspisere er det nok til 6 personer).

Du må beregne 1 time fra du starter å lage denne maten til den er ferdig.

Jeg har fått en kommentar fra en venninne om at fløten i denne retten (matfløten) sprekker under steking i ovnen. Det stemmer faktisk. Originaloppskrifta er med matfløte, men jeg bruker sjelden lettprodukter i maten min og har alltid laget retten med kremfløte. Nå har jeg selv prøvd det ut, og lettfløten sprekker, så jeg har skiftet ut lettfløte med kremfløte i ingredienslista. Så kan jo du gjøre som du selv syns, men nå er du advart :-))


Ingredienser:
  •
3 ss olivenolje

  •
7 tomater

  •
8 kyllingfileter

  •
1 stor løk (eller 2 små)

  •
2 fedd hvitløk

  •
1 gul paprika

  •
1 rød paprika

  •
6 dl kremfløte

  •
150 g revet ost (jeg bruker vellagret Norvegia eller Jarlsberg)

  •
salt

  •
pepper

  •
Litt frisk persille. Du kan sikkert bruke annet krydder som du liker, basilikum, oregano...


Fremgangsmåte:
   1.
Varm stekeovnen til 200 grader.

   2.
Smør langpanna med litt olivenolje.

   3.
Vask tomatene og skjær dem i skiver og legg dem i bunnen av langpanna.

   4.
Del hver kyllingfilet i 4 -5 biter.

   5.
Ha 1 ss olivenolje i stekepanna og brun halvparten av kyllingfiletene på ganske sterk varme. Strø litt salt over. Kyllingen skal bare få brun skorpe. De skal gjennomstekes i ovnen etterpå.

   6.
Fordel kyllingbitene over tomatene.

   7.
Gjør det samme med resten av kyllingbitene.

   8.
Skrell løk og hvitløk og skjær begge i skiver og brun dem litt i panna etter at du er ferdig med kyllingen. Løken skal bli blank og myk. Det tar 3 - 4 minutter.

   9.
Vask paprikaen og skjær den i staver. Fjern frøene.

10.
Fordel løken og paprikaen over kyllingen.

11.
Hell over fløten. Strø på salt og pepper.

12.
Riv osten og strø den på toppen av retten.

13.
Sett langpanna litt lavt i ovnen og la den steke i 40 minutter.

14.
Strø litt hakker persille over retten ved servering.


Server ris til. Det smaker også godt med en grønn salat til.