Ovnsstekt sei med sitronløk og gulerøtter

onsdag 5. oktober 2011
Fisk


I denne oppskrifta er det den søte løken med sitronsmak som "piffer opp" retten. Sei er en god matfisk, billigere enn torsk og egentlig like god. Jeg liker sei fordi den ikke finnes som oppdrettsfisk, men er en naturlig, lykkelig skapning ute i det store havet.


Ingredienser for 4 personer:
  •
800 g seifilet

  •
5 gulerøtter

  •
2 løk (jeg har brukt rødløk )

  •
litt gressløk (kan utelates)

  •
3 ss smør

  •
1/2 sitron

  •
2 ts sukker

  •
salt

  •
pepper


Hvis du skal ha poteter til, skreller du dem og setter dem til koking aller først. De trenger 25 minutter.

Fremgangsmåte:
   1.
Sett stekovnen på 200 grader.

   2.
Gjør klar fisken: Legg bakepapir på en stekeplate. Legg fiskefileten på plata. Strø på salt (ca 1 ts) og pepper. La fisken stå klar til ovnen er varm.

   3.
Skrell gulerøttene og del dem i 4 på langs og kutt dem i mindre biter på tvers også.

   4.
Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Ha i gulerøttene og sett lokk på kasserollen. La dette stå på plata 6-7 minutter (på 4- 5 på induksjon). Rist på kasserollen av og til.

   5.
Nå kan du sette fiskeplata inn i ovnen på midterste rille. Den skal stå i ovnen i 12 minutter. Da er fisken ferdig.

   6.
Smelt 2 ss smør i stekepanna. Skrell løken og skjær den i tynne båter og legg den i stekepanna. La den steke til den blir gyllenbrun. Tilsett gressløken. Ha 2 ts sukker over løken og la det steke i 1 minutt. Skvis saften av 1/2 sitron over løken og la det hele bli varmt.