Torsk i folie
torsdag 8. mars 2012
Fisk
Denne oppskriften er til en person. Så kan du doble og plusse på etter hvor mange man er.

Når fisken kokes i folie dannes det mye god kraft og det trengs ingen saus i tillegg. Enkelt. Og godt.


Dette trenger du pr. person:
Et stykke folie

200 - 300 g torskefilet (du kan også bruke seifilet)

1 ss mykt smør

1/2 hvitløkfedd, finhakket, eller presset i hvitløkspresse

Frisk persille

2 tomatskiver

1 ss olje (olivenolje eller maisolje eller hva du har)

salt og pepper


Fremgangsmåte:
1.
Varm ovnen til 220 grader.

2.
Ha litt olje på et stykke alminiumsfolie.

3.
Legg fisken på folien.

4.
Strø over salt og pepper.

5.
Rør hvitløken i smøret og legg det på fiskefileten. Strø over hakket persille.

6.
Legg tomatskivene øverst.

7.
Pakk folien godt rundt fisken og se at det ikke er rift i folien slik at den gode krafta renne ut.

8.
Legg pakken på en stekovnsplate og stek midt i ovnen i 20 minutter.



Jeg har servert poteter til, men ris er faktisk vel så godt. Grønne eller svarte oliven er godt til. De kan også stekes med i pakken om man vil. Noen ekstra oppskårne tomater smaker også godt.