Torsk i folie

torsdag 8. mars 2012
Fisk


Denne oppskriften er til en person. Så kan du doble og plusse på etter hvor mange man er.

Når fisken kokes i folie dannes det mye god kraft og det trengs ingen saus i tillegg. Enkelt. Og godt.


Dette trenger du pr. person:
  •
Et stykke folie

  •
200 - 300 g torskefilet (du kan også bruke seifilet)

  •
1 ss mykt smør

  •
1/2 hvitløkfedd, finhakket, eller presset i hvitløkspresse

  •
Frisk persille

  •
2 tomatskiver

  •
1 ss olje (olivenolje eller maisolje eller hva du har)

  •
salt og pepper


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 220 grader.

   2.
Ha litt olje på et stykke alminiumsfolie.

   3.
Legg fisken på folien.

   4.
Strø over salt og pepper.

   5.
Rør hvitløken i smøret og legg det på fiskefileten. Strø over hakket persille.

   6.
Legg tomatskivene øverst.

   7.
Pakk folien godt rundt fisken og se at det ikke er rift i folien slik at den gode krafta renne ut.

   8.
Legg pakken på en stekovnsplate og stek midt i ovnen i 20 minutter.



Jeg har servert poteter til, men ris er faktisk vel så godt. Grønne eller svarte oliven er godt til. De kan også stekes med i pakken om man vil. Noen ekstra oppskårne tomater smaker også godt.