Hamburger

onsdag 7. mars 2012
Kjøtt


Jeg er lite begeistret for ferdigburgere. Det er ganske enkelt å lage en hamburger som både er sunnere og som smaker bedre enn disse.

Her er mitt enkle forslag:


Til 3 burgere:
  •
400 g kjøttdeig

  •
1 egg

  •
3 ss ganske finhakket løk (du kan også bruke litt hakket hvitløk i tillegg)

  •
salt (det avhenger om kjøttdeigen er saltet eller ikke, er den uten salt bruk ca 2 ts)

  •
pepper (jeg bruker mye nykvernet pepper, sikkert 3-4 ts)

  •
Smør til steking


Fremgangsmåte:
   1.
Ha kjøttdeigen i en bolle.

   2.
Tilsett egget og den hakkede løken.

   3.
Bruk fingrene til å rote sammen det hele til du har en jevn "deig".

   4.
Smak til med salt. Du kan smake på den rå deigen...

   5.
Bruk pepperkvern og kvern godt med pepper over. Det gir god smak.

   6.
Brun smør i en stekepanne og stek burgerne 3-4 minutter på hver side. Du kan kjenne om de er gjennomstekt ved å bruke en kniv og skjære litt i burgeren. Kommer der rød væske ut er den ikke gjennomstekt. Steketiden avhenger av hvor stor og tykk du har laget burgerne, derfor er det vanskelig å angi nøyaktig steketid.



Server med hamburgerbrød thousand islandsaus eller blå saus, salatblad, tomatskiver, løkringer og hva du måtte finne på. Godt er det!