Pasta ratatouille

fredag 17. februar 2012
Pasta


En varm pastasalat som jeg har funnet hos TV-kokken Lise Finckenhagen. Salaten smaker litt syrlig og er igrunnen en veggis.


Til 4 personer:
  •
400 g pasta, jeg brukte store makaroni (du ser bilde under lista med ingredienser)

  •
1 rød paprika

  •
1 gul paprika

  •
1 aubergine

  •
1 squash

  •
1 løk

  •
1 fedd hvitløk

  •
300 g cherrytomater

  •
1 ss balsamicoeddik

  •
1 - 2 ferske runde mozzarella (ost som ligger i vann)

  •
frisk basilikum

  •
salt og pepper etter snak og behag

  •
olivenolje, ca 1/2 dl



Fremgangsmåte:
   1.
Kok pastaen etter anvisning på pakken og sil av vannet når den er ferdigkokt.

   2.
Rens papriken for frø og stilkfester og skjær dem i små biter.

   3.
Skjær aubergine og squash i terninger og hakk løken, både hvitløken og den gule.

   4.
Varm olivenoljen i en stor panne med høye kanter eller bruk en kasserolle.

   5.
Fres løk, hvitløk og paprika til løken er gyllen og myk.

   6.
Tilsett squash og aubergine og la det frese til alt er mørt. Det tar ca 10 minutter...

   7.
Bland i tomater, som er delt i to.

   8.
Smak til grønnsakene med salt og pepper og 1 ss balsamicoeddik.

   9.
Bland i en stor salatbolle: Grønnsakene, nykokt pasta og oppdelt mozzarellaost.

10.
Strø rikelig med frisk basilikum over.