Enkel pastasalat
mandag 13. februar 2012
Lettvint - Pasta
Denne salaten er enkel å lage. Den har få ingredienser, men smaker skikkelig godt. Har du noen loffskiver som du ikke har fått brukt opp, er de fine å bruke til krutonger i salaten.

Du kan variere salaten etter eget hode, steke kyllingfiletene sammen med skiver av hvitløk, eller ha hvitløk i dressingen. Du kan bruke andre krydder enn det jeg har gjort og du kan ha i masse gode tomater når det er sesong for det. Alt er mulig!


Til 4 personer:
200 g penne (hvis du har storspisere ved bordet kan du doble mengden penne og bruke de andre ingrediensene i salaten etter riktig mengde)

2-3 kyllingfileter

6 skiver loff skåret i terninger

olivenolje

10 -12 cherrytomater

1 rødløk

rikelig med frisk basilikum


Dressing:
0,75 dl olivenolje

2 ss hvitvinseddik eller balsamicoeddik alt etter hva du liker

salt og pepper

Du kan også tilsette stekesjyen som danner seg når du steker kyllingen, i dressingen.


Fremgangsmåte:
1.
Varm ovnen til 180 grader

2.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

3.
La pastaen renne av i et dørslag når den er ferdigkokt. Skyll den i litt kaldt vann.

4.
Skjær loffen i terninger.

5.
Dekk en ovnsplate med bakepapir og ha lofftreningene på plata.

6.
Rist 2 ss olivenolje over loffterningene og sett dem midt i ovnen i ca 10 minutter. De skal bli sprøe, men ikke brune.

7.
Kyllingfiletene kan du steke på flere måter:


8.
Varm en stekepanne og ha i litt olivenolje. Du kan nå ha litt salt og pepper på kyllingfiletene og brune dem godt i panna på begge sider og så ettersteke dem i ovnen i 15 minutter. Sett dem i så fall i en ildfast form ved siden av loffterningene. Når de er ferdige deler du dem opp i mindre biter.


9.
Du kan brune kyllingfiletene på begge sider som fortalt, på god varme og så senke varmen og sette lokk på panna og ettersteke dem i 10 minutter til de er gjennomstekte. Del filetene så i mindre biter.


10.
Du kan dele kyllingfiletene i mindere biter og steke dem i panna til de er gjennomstekte.


11.
Vask cherrytomatene og del dem i to.

12.
Skrell rødløken og skjær den i tynne, tynne ringer.

13.
Lag dressingen ved å røre sammen olivenolje og eddik og smak til med salt og pepper. Det smaker også godt hvis du tilsetter sjyen som danner seg i panna når du steker kyllingfiletene, i dressingen.


14.
Bland sammen penne, kylling, tomater og løk i salatbollen.

15.
Tilsett loffterningene like før servering (de blir fort dvaske hvis de ligger for lenge i salaten).

16.
Hell dressingen over og strø godt med frisk basilikum over.