Chilibrent smør

onsdag 11. januar 2012
Tilbehør


Dette er en veldig god saus til ovnsstekt, hvit fisk. Jeg bruker den til torsk eller sei som jeg legger på en ovnsplate dekket med bakepapir, salter og peprer, og steker det midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

På bildet er fisken servert med ovnsstekte potetbåter, lettkokte sukkererter, kokt rødbeter, stekt bacon og chilibrent smør.

Jeg legger ut oppskriften på chilibrent smør og gir deg en lettvint info om resten av retten.

Lov meg at du prøver med denne sausen neste gang du ovnsbaker hvit fisk. Det smaker så utrolig godt!


Chilibrent smør:
  •
250 g meierismør

  •
1/2 dl soyasaus

  •
1 sjalottløk, finhakket

  •
1 rød chili, vasket, delt på langs, skrapt ut frø og finhakket

  •
en solid neve frisk persille


Fremgangsmåte:
   1.
Smelt smøret i en kjele på lav varme (ca 3+ / 4 på induksjon).

   2.
La det stå å putre ca 1/ 2 time på svak varme. Når det begynner å putre, kan du sette lokk på (for det spruter litt), men sjekk av og til om du bruker for sterk varme, da brennes smøret og det skal det ikke, bare brunes. Det skal få en ganske mørk brun farge, men det skal ikke lukte brent og bli svart.

   3.
Du kan skumme av skummet som danner seg hvis du vil. Jeg gidder aldri...


   4.
Mens smøret putrer så hakker du sjalottløken og chilien og persillen.

   5.
Ha disse ingrediensene i en skål og tilsett soyasausen.