Laks i pakke

lørdag 20. august 2011
Fisk


Denne oppskriften kan du lage med breiflabb og steinbit også.

Du trenger alminiumsfolie i tillegg til ingrediensene.

VIKTIG: Hva du enn utelater av ingrediensene, så IKKE utelat lime. Den er "kluet" i retten, nemlig.


Ingredienser til 4 personer:
  •
800 g laksefilet eller 4 skiver laks

  •
2 lime

  •
Frisk ingefær (ca 2 ss når den er revet). Jeg tror ikke du kan bruke ingefærpulver fra krydderhylla...

  •
Olivenolje (her er det snakk om bare noen spiseskjeer)

  •
Smør (noen få ss)

  •
1 rød chili

  •
1 purre eller 2 vårløk

  •
2 tomater (jeg bruker ofte 6 cherrytomater delt i to)

  •
1 paprika (rød eller grønn spiller ingen rolle)

  •
Salt

  •
Pepper


Serveres til:
  •
Sukkererter (1 pose)

  •
Ris


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 220 grader

   2.
Lag 4 store flak av alminiumsfolie. Smør dem med olivenolje og legg en liten smørklatt på hvert ark (1 ts ca).

   3.
Legg et fiskestykke på hvert alminiumsflak.

   4.
Krydre fisken med salt og pepper, knapt 1/2 ts av hver på hver av fiskestykkene.

   5.
Klem saften av 1/2 lime på hvert stykke. Klem godt, for hvis limen har lite saft i seg, trenger du kanskje litt mer.

   6.
Vask og skjær purren/vårløken i skiver.

   7.
Vask chilien. Del den i to på langs og ta ut frøene. Finhakk den.

   8.
Vask og skjær paprikaen i tynne ringer (eller staver).

   9.
Vask og skjær tomatene i båter.

10.
Skrell og riv den friske ingefæren.

11.
Strø over laksebitene: Finhakket chili, finsnittet purre/vårløk, paprikastrimler, tomatbåter og tilslutt revet ingefær.

12.
Legg en klatt (1 ss sånn ca) smør på toppen av hver pakke.



13.
Pakk pakkene forsiktig inn og pass på at det ikke blir rift i folien. Skjøten må vende opp.

14.
Legg pakkene i en ildfast stor form eller rett på ovnsplata.

15.
Sett det hele midt i ovnen (som er oppvarmet til 220 grader) og la det stå i 15 minutter. Er laksestykkene mer enn 3 cm tykke så kan det hende de trenger 20 minutter i ovnen.


Det blir mye god kraft i hver pakke og du trenger ikke annen saus til.

Slik koker du sukkererter:
   1.
Kok opp 3-4 dl vann i en kjele. Tilsett 1 ss smør og la det smelte i vannet.

   2.
Ha i sukkerertene og la dem koke nøyaktig 2 minutter og ikke et sekund lenger, for da blir de dvaske.


Så koker du ris til. Server gjerne soyasaus til risen.

Server 1 laksepakke til hver og sett fram sukkererter og ris til. Det smaker faktisk kjempegodt!