Godt Nyttår!
Det blir litt "blogg-tørke" i julehelga, blandet med mye god mat og lite trim...
Jeg starter med å legge ut en oppskrift på stekt ris. Det er meningen at du skal bruke ris-rester, og du må minst ha 3 dl ferdigkokt ris hvis du skal ha nok til 4 personer.
Hos oss spiser vi dette til fiskepudding, som jeg steker i skiver i panna. Du kan servere litt soyasaus til, eller smeltet smør om du vil.
Fiskepuddingen overlater jeg til deg å tilberede, etter din egen metode :-)
Dette trenger du:
•
minst 3 dl ferdigkokt ris
•
1 bit frisk ingefær (sånn ca 2 ss når du har hakket den)
•
2-3 ss olje til steking, maisolje/olivenolje/rapsolje
Fremgangsmåte:
1. Skrell og finhakk ingefæren
2. Vask og fjern frøene på chilien og finhakk den.
3. Finhakk hvitløkfeddene.
4. Varm oljen i en vokpanne, eller bruk stekepanna.
5. Fres ris, ingefær, chili og hvitløk sammen i panna i ca 10 minutter.
6. Klem limesaft over risen og bland i grovklippet, frisk koriander.
Igrunnen kan man spise dette som en egen rett også, med soyasaus til, eller søt chilisaus. Retten smaker litt asiatisk så sursøte sauser smaker godt til.