Stekt ris

onsdag 4. januar 2012
Tilbehør


Godt Nyttår!

Det blir litt "blogg-tørke" i julehelga, blandet med mye god mat og lite trim...

Jeg starter med å legge ut en oppskrift på stekt ris. Det er meningen at du skal bruke ris-rester, og du må minst ha 3 dl ferdigkokt ris hvis du skal ha nok til 4 personer.

Hos oss spiser vi dette til fiskepudding, som jeg steker i skiver i panna. Du kan servere litt soyasaus til, eller smeltet smør om du vil.

Fiskepuddingen overlater jeg til deg å tilberede, etter din egen metode :-)


Dette trenger du:
  •
minst 3 dl ferdigkokt ris

  •
1 bit frisk ingefær (sånn ca 2 ss når du har hakket den)

  •
1 rød chili

  •
1 lime

  •
2 hvitløkfedd

  •
2-3 ss olje til steking, maisolje/olivenolje/rapsolje

  •
frisk koriander



Fremgangsmåte:
   1.
Skrell og finhakk ingefæren

   2.
Vask og fjern frøene på chilien og finhakk den.

   3.
Finhakk hvitløkfeddene.

   4.
Varm oljen i en vokpanne, eller bruk stekepanna.

   5.
Fres ris, ingefær, chili og hvitløk sammen i panna i ca 10 minutter.

   6.
Klem limesaft over risen og bland i grovklippet, frisk koriander.


Igrunnen kan man spise dette som en egen rett også, med soyasaus til, eller søt chilisaus. Retten smaker litt asiatisk så sursøte sauser smaker godt til.