Kyllingsuppe med lime og chilli
onsdag 10. august 2011
Supper - Lettvint
Dette er en lettlaget, enkel suppe. Smaker godt. Sett fram flatbrød til suppa, så er middagen i boks.


Ingredienser for 4 porsjoner:
4 kyllingfileter (du kan halvere hvis du vil ha en billigere utgave)

5-6 dl vann

1 terning hønsebuljong

2 bokser kokosmelk (ikke av de aller minste boksene)

4 limeblader (jeg bruker noen tynne skiver lime for jeg finner aldri limeblader i butikken, eller rett og slett limesaft av 1 lime)

1 ss fiskesaus (dette kan du også utelate, hvis du ikke har en flaske med fiskesaus)

1 stilk sitrongress (jeg bruker noen dråper sitron)

1 rød chilli


Fremgangsmåte:
1.
Del kyllingen i biter

2.
Kok opp kokosmelk med lime.

3.
Tilsett vann, buljongterning og fiske saus

4.
Ha i kyllingbitene.

5.
Kok på svak varme i 5- 10 minutter til kyllingen er nesten ferdig.

6.
Del chilien i 2 på langs og skrap ut frøene. Skyll den litt under vann (jeg tror den blir litt mildere av det).

7.
Hakk chilien i små biter og tilsett den i suppa.

8.
Kok suppa videre i 2 minutter.

9.
Drypp noen dråper sitron over.


Server suppa med brød eller flatbrød.