Kyllingsuppe med lime og chilli

onsdag 10. august 2011
Supper  -  Lettvint


Dette er en lettlaget, enkel suppe. Smaker godt. Sett fram flatbrød til suppa, så er middagen i boks.


Ingredienser for 4 porsjoner:
  •
4 kyllingfileter (du kan halvere hvis du vil ha en billigere utgave)

  •
5-6 dl vann

  •
1 terning hønsebuljong

  •
2 bokser kokosmelk (ikke av de aller minste boksene)

  •
4 limeblader (jeg bruker noen tynne skiver lime for jeg finner aldri limeblader i butikken, eller rett og slett limesaft av 1 lime)

  •
1 ss fiskesaus (dette kan du også utelate, hvis du ikke har en flaske med fiskesaus)

  •
1 stilk sitrongress (jeg bruker noen dråper sitron)

  •
1 rød chilli


Fremgangsmåte:
   1.
Del kyllingen i biter

   2.
Kok opp kokosmelk med lime.

   3.
Tilsett vann, buljongterning og fiske saus

   4.
Ha i kyllingbitene.

   5.
Kok på svak varme i 5- 10 minutter til kyllingen er nesten ferdig.

   6.
Del chilien i 2 på langs og skrap ut frøene. Skyll den litt under vann (jeg tror den blir litt mildere av det).

   7.
Hakk chilien i små biter og tilsett den i suppa.

   8.
Kok suppa videre i 2 minutter.

   9.
Drypp noen dråper sitron over.


Server suppa med brød eller flatbrød.