Min beste spagettisaus

tirsdag 22. november 2011
Kjøtt  -  Pasta


Her skal du få min beste spagettisaus. Hemmeligheten ligger i å la sausen koke i 20 minutter når alle ingrediensene er hatt i. Da kommer smakene til sin rett og sausen blir tykk og god.

Vær litt obs på baconet du bruker i denne retten. Noe bacon smaker rett og slett ikke godt og gjør at spagettisausen heller ikke smaker godt. Finner du ikke godt bacon, utelater du det i stedet.



Til 4 personer trenger du:
  •
1 pakke spagetti, 400 g (jeg bruker fullkornspagetti etter råd fra min yngste datter)

  •
400 g kjøttdeig

  •
4 ss olivenolje (det er mye, men ikke knip inn på det, bruk heller mer!)

  •
1 løk, hakket

  •
2 fedd hvitløk, finhakket

  •
200 g bacon, skåret i mindre biter

  •
2 gulerøtter, skåret i små terninger (du kan raspe gulerøttene også)

  •
2 stilker selleri, skåret i biter (liker du ikke selleri utelater du det)

  •
4 ss tomatpure

  •
1 boks hermetiske tomater

  •
1 dl rødvin (har du ikke det, bruk vann)

  •
1 ts tørket oregano

  •
1ts tørket timian

  •
pepper

  •
salt

  •
Revet parmesan til servering. Du kan bruke annen ost også. Ikke bruk ferdig revet ost. Den er tilsatt et middel som gjør at den holder seg myk. I tillegg smaker den ikke ost. Bruk 2 minutter på å rive en ostebit du liker...


NB: Ikke start med å koke spagettien. Den koker du når sausen står til koking i 20 minutter.

Spagettien koker du etter anvisning på pakken. Jeg koker den 2 minutter kortere enn det som er angitt. Da blir den ikke så dvask og overkokt, men dette gjør du som du vil med.

Saus:
   1.
Varm olivenoljen i en kasserolle eller i en stekepanne med høye kanter. Bruk middels varme.

   2.
Ha i finhakket løk, hvitløk og la det surre i 3-4 minutter til løken blir blank.

   3.
Tilsett baconet som er skåret i biter. Bruk 5 minutter til å steke løken og baconet.

   4.
Tilsett bitene av gulerøtter og selleri. Har du raspet gulerøttene tilsetter du dem senere, samtidig med de hermetiske tomatene.

   5.
Stek dette i et par minutter.

   6.
Nå tilsetter du kjøttdeigen i gryta (eller panna) og hakker den opp i småbiter og bruner den innimellom alle ingrediensene

   7.
Tilsett de hermetiske tomatene, tomatpureen, rødvin eller vann, oregano og timian.

   8.
Rør det sammen slik at tomatpureen fordeler seg i sausen.

   9.
Nå skal sausen putre (småkoke) i minst 20 minutter. Virker sausen tykk, koker du den med lokk. Er den tynn, koker du uten lokk til den har tyknet.

10.
Smak den til med pepper. Det er ikke sikkert du trenger mer salt.


Server med kokt spagetti og revet parmesanost over.