En skikkelig kaloribombe.
Dette trenger du til kakebunnen:
•
350 g kransekakemasse. La den ligge i kjøleskapet så den er kald når du skal rive den.
•
3 godt vispede eggehviter
Karamellkrem:
•
2 ss lys sirup, eller flytende honning
Pynt:
1. Varm ovnen til175 grader.
2. Riv kransekakemassen på et rivjern.
3. Vend inn de stivpiskede eggehvitene.
4. Legg bakepapir på en stekeplate og fordel kakemassen utover papiret i den størrelsen du vil ha kaken.
5. Stek midt i ovnen i 15 minutter.
6. Avkjøl kaken og legg den etterpå på et fat.
Karamellkrem:
1. Bland fløte, sukker og sirup eller honning i en kasserolle.
2. Kok på middels varme (5-6-7 på induksjon) til kremen tykner. Rør jevnt i kremen. Den tykner etter 15-20 minutter.
3. Ta kasserollen av plata og rør i smøret.
5. Smør den kalde kremen over kaka.
6. Visp krem av fløten og ha den over kaka like før du skal servere den. Strø over mandelflak og kakao.