Ovnsbakt rabarbra
onsdag 15. mai 2019
Dessert
En god dessert med vårens første spede rabarbra.


Til 4 personer:
6-7 rabarbrastilker (ca 600g)

1 dl sukker

1 ss potetmel

2 - 3 ss hakkede mandler


Fremgangsmåte:
1.
Varm ovnen til 225 grader.

2.
Skyll og skrell rabarbraen og skjær den i 6 cm lange stykker.

3.
Legg dem pent i en smurt, ildfast form.

4.
Bland sukker og potetmel og fordel dette over rabarbraen.

5.
Hakk mandlene og strø dem over til slutt.


6.
Sett det hele midt i ovnen på 225 grader i 25 minutter.

7.
Avkjøl og server med iskrem eller råkrem ( oppskrift nedenfor bildet. )



Råkrem til 4:
2 dl kremfløte

2 eggeplommeer

knapt 1 dl sukker

1/2 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:
1.
Pisk fløten stiv.

2.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en annen bolle til det blir litt luftig.

3.
Bland alt forsiktig sammen og server.