Ovnsbakt rabarbra

onsdag 15. mai 2019
Dessert


En god dessert med vårens første spede rabarbra.


Til 4 personer:
  •
6-7 rabarbrastilker (ca 600g)

  •
1 dl sukker

  •
1 ss potetmel

  •
2 - 3 ss hakkede mandler


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Skyll og skrell rabarbraen og skjær den i 6 cm lange stykker.

   3.
Legg dem pent i en smurt, ildfast form.

   4.
Bland sukker og potetmel og fordel dette over rabarbraen.

   5.
Hakk mandlene og strø dem over til slutt.


   6.
Sett det hele midt i ovnen på 225 grader i 25 minutter.

   7.
Avkjøl og server med iskrem eller råkrem ( oppskrift nedenfor bildet. )



Råkrem til 4:
  •
2 dl kremfløte

  •
2 eggeplommeer

  •
knapt 1 dl sukker

  •
1/2 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:
   1.
Pisk fløten stiv.

   2.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en annen bolle til det blir litt luftig.

   3.
Bland alt forsiktig sammen og server.