Det er høst og fine plommer å få kjøpt.
Kanskje er du en av de heldige som har plommetre i hagen og kan høste av det. Det er de aller beste plommene å bruke.
Dette trenger du til en rund paiform, 24 cm i diameter.
Paideig:
•
100 g margarin /eller smør (jeg syns paideigen blir bedre med margarin)
•
Plommer: 15 store plommer eller ca dobbelt med små plommer.
Fyll:
Fremgangsmåte:
1. Varm ovnen til 225 grader.
2. Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt til deigen i en foodprosessor.
3. Tilsett margarinen/smøret og kjør til det blir småkornet. Har du ikke foodprosessor kan du kna sammen deigen raskt med fingrene. Da skal blandingen bli grovkornet, som store havregryn i konsistensen.
4. Finn fram en paiform og ha deigsmulene i formen og trykk dem litt sammen med hendene.
5. Del plommene og ta ut steinene og legg plommene i forma oppå deigsmulene. Det må være så mye plommer at det dekker deigen.
6. Bland sukker og kanel og strø det over plommene.
7. Sett forma midt i ovnen i 15 minutter.
8. Mens forma står i ovnen blander du fløte og eggeplommer. Pisk litt i blandingen.
9. Etter 15 minutter tar du forma ut av ovnen og heller fløteblandingen over plommene.
10. Sett forma i ovnen igjen og la den steke videre på 225 grader i 25-30 minutter. 25 minutter pleier å holde.
Paien smaker bra lunken, men jeg syns faktisk at den er bedre når den er helt kald.
Velbekomme!