Plommepai

mandag 11. september 2017
Kaker


Det er høst og fine plommer å få kjøpt.
Kanskje er du en av de heldige som har plommetre i hagen og kan høste av det. Det er de aller beste plommene å bruke.


Dette trenger du til en rund paiform, 24 cm i diameter.

Paideig:
  •
4 dl hvetemel

  •
1/2 ts bakepulver

  •
1/2 dl sukker

  •
1 kryddermål salt

  •
100 g margarin /eller smør (jeg syns paideigen blir bedre med margarin)

  •
Plommer: 15 store plommer eller ca dobbelt med små plommer.


Fyll:
  •
2 dl fløte

  •
2 eggeplommer


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt til deigen i en foodprosessor.

   3.
Tilsett margarinen/smøret og kjør til det blir småkornet. Har du ikke foodprosessor kan du kna sammen deigen raskt med fingrene. Da skal blandingen bli grovkornet, som store havregryn i konsistensen.

   4.
Finn fram en paiform og ha deigsmulene i formen og trykk dem litt sammen med hendene.

   5.
Del plommene og ta ut steinene og legg plommene i forma oppå deigsmulene. Det må være så mye plommer at det dekker deigen.



   6.
Bland sukker og kanel og strø det over plommene.



   7.
Sett forma midt i ovnen i 15 minutter.


   8.
Mens forma står i ovnen blander du fløte og eggeplommer. Pisk litt i blandingen.

   9.
Etter 15 minutter tar du forma ut av ovnen og heller fløteblandingen over plommene.

10.
Sett forma i ovnen igjen og la den steke videre på 225 grader i 25-30 minutter. 25 minutter pleier å holde.


Paien smaker bra lunken, men jeg syns faktisk at den er bedre når den er helt kald.

Velbekomme!