Yoghurtis

onsdag 14. september 2016
Dessert


Har du en tendens til å kaste frukt som er blitt liggende litt lenge på fruktfatet? En fin måte å få brukt den opp er rett og slett å dele frukten i biter og fryse den ned. Da har du et godt utgangspunkt for å lage frukt-is i en fei. Du kan bruke frosne bær også (bringebær er spesielt godt ), men skal du følge denne oppskrifta bør ikke bærene være sukret.

Når du fryser frukten i biter så legg bitene utover et fat og frys dem inn slik. Så legger du dem i en pose når de er frosset.

Du må lage isen akkurat før den skal spises, for den tiner raskt.


Her har jeg laget is med mango, nok til 4 porsjoner:
  •
350 g frosne biter av mango

  •
2 dl tyrkisk yoghurt (jeg syns den er best fordi den er tykk og god, men annen yoghurt naturell er helt greit)

  •
1 lime, finrevet skall

  •
1 dl melis


Fremgangsmåte
   1.
Ha alle ingrediensene til isen i en foodprosessor og kjør det raskt sammen. Det tar 10-20 sekunder alt etter hvor store biter du har av frukta.

   2.
Server isen med en gang.


Du kan strø litt kokosflak eller kokosmasse over hvis du liker det.