Fredagstaco med laks istedet for kjøttdeig. Det er enkelt å lage, smaker godt og er en fryd for øye.
Jeg jukser litt og kjøper en pakke TacoSpiceMix. Du kan godt lage taco-krydderet selv. Det blir helt sikkert både bedre og sunnere, men av og til så bare orker man ikke....
Til 4 personer (beregnet som en kveldsrett, skal du ha middag må du kanskje beregne mer)
•
500 g laksefilet, uten skinn
•
2 ss olje til steking, jeg bruker ofte meierismør istedet, 2 ss av det også
•
Litt Taco Mix (Taco Spice Mix)
Salat:
Krydderdipp:
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen alle ingrediensene til krydderdippen. Smak på den og kjenn om du trenger mer sukker eller sitronsaft.
2. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. Du trenger ikke mye.
3. Varm tacoskjellene i ovnen. 140 grader i 10 minutter.
4. Ha salaten i en bolle. Tilsett hakket paprika, del avokadoen i 2, ta ut steinen og ta ut avokadokjøttet med en teskje og tilsett i salaten.
6. Varm oljen eller brun smøret i stekepanna.
7. Legg fiskestykkene i panna. La fiskestykkene bli lysrosa i fargen halveis gjennom. Det tar ca 3 minutter. Snu dem og stek dem kort tid på andre siden, ca 1/2 minutt. Da skal laksen være saftig og god.
8. Ta laksen opp av panna og del den i mindre biter. Strø 1 ts Taco Spice Mix-krydder og hakket frisk koriander over laksen.
Fyll tacoskjellene med salat, revet ost, laks og kryddermix.