Torsk med ingefær og kokosmelk

onsdag 31. august 2016
Fisk


Her kan du bruke frossen torsk om du vil, men da må du tine den først.

Vil du bytte ut torsken med kylling så går det også bra. Da bruker du 1 kyllingbuljongterning istedet for fiskebuljong.


Til 4 personer:
  •
800 g torskefilet

  •
1 ts salt

  •
1 rød paprika, skåret i biter

  •
150 g haricot vert (grønne bønner), både friske og frosne går bra

  •
1 rødløk, skåret i tynne båter

  •
1 boks kokosmelk

  •
2 ss revet frisk ingefær

  •
1 lime, revet skall og saft

  •
1 fiskebuljongterning

  •
litt svart pepper

  •
Ris til servering


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Sett over vann til å koke ris.


   3.
Skjær torsken i passende biter og legg den i en ildfast form.

   4.
Dryss salt over fisken.

   5.
Fordel grønnsakene (paprika, grønne bønner og rødløk) over fisken.

   6.
Bland kokosmelk, revet ingefær, revet limeskall og limesaft.

   7.
Riv eller knus fiskebuljongterningen og ha den i kokosmelkblandingen. Rør det godt sammen.

   8.
Ha blandingen over fisken og grønnsakene.

   9.
Dryss litt pepper over.

10.
Sett fatet på midterste rille i ovnen i 20 minutter.

11.
Kok ris til.