Torsk med ingefær og kokosmelk
onsdag 31. august 2016
Fisk
Her kan du bruke frossen torsk om du vil, men da må du tine den først.

Vil du bytte ut torsken med kylling så går det også bra. Da bruker du 1 kyllingbuljongterning istedet for fiskebuljong.


Til 4 personer:
800 g torskefilet

1 ts salt

1 rød paprika, skåret i biter

150 g haricot vert (grønne bønner), både friske og frosne går bra

1 rødløk, skåret i tynne båter

1 boks kokosmelk

2 ss revet frisk ingefær

1 lime, revet skall og saft

1 fiskebuljongterning

litt svart pepper

Ris til servering


Fremgangsmåte:
1.
Varm ovnen til 225 grader.

2.
Sett over vann til å koke ris.


3.
Skjær torsken i passende biter og legg den i en ildfast form.

4.
Dryss salt over fisken.

5.
Fordel grønnsakene (paprika, grønne bønner og rødløk) over fisken.

6.
Bland kokosmelk, revet ingefær, revet limeskall og limesaft.

7.
Riv eller knus fiskebuljongterningen og ha den i kokosmelkblandingen. Rør det godt sammen.

8.
Ha blandingen over fisken og grønnsakene.

9.
Dryss litt pepper over.

10.
Sett fatet på midterste rille i ovnen i 20 minutter.

11.
Kok ris til.