Sei i form med poteter og grønnsaker

onsdag 30. september 2015
Fisk


Det er greit å lage hele middagen i en form. Det blir lite søl og lite oppvask. Denne fiskeformen smaker utrolig godt. Du må ikke glemme å ha over sitronsaft og sitronskall. Det gir retten en fin sødme.


Til 4 personer trenger du:
  •
800 g seifilet (du kan også bruke torsk), delt i porsjonsbiter

  •
8 - 10 poteter, i skiver

  •
1 rødløk, delt i båter

  •
2 paprika, delt i grove biter

  •
4 fedd hvitløk, finhakket

  •
10 cherrytomater, delt i 2

  •
1 neve sorte oliven

  •
1 sitron, revet skall og saft

  •
Salt og pepper

  •
1 dl olivenolje


Etter steking:
  •
100 g fetaost

  •
Frisk persille


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader


   2.
Ha litt olivenolje i et ildfast fat.

   3.
Legg potetskivene i fatet.

   4.
Ha litt salt og pepper over potetene og ha over noen spiseskjeer med olivenolje.

   5.
Sett det hele midt i ovnen i 15 minutter.



   6.
Mens potetene står i ovnen gjør du klar fisken og grønnsakene.

   7.
Legg fisken utover en ovnsplate ( eller på et fat ) og strø over salt. La fisken ligge slik i 15 minutter. Da skyller du av saltet. Fisken blir fast og fin av slik tørrsalting.


   8.
Gjør klar grønnsakene (rødløken, paprikaen, hvitløken og tomatene ).

   9.
Etter at potetene har stått i ovnen i 15 minutter tar du fatet ut av ovnen og har rødløken, paprikaen, hvitløken og tomatene over potetene. Ha over litt mer olivenolje.

10.
Sett formen tilbake midt i ovnen og la det stå i 15 minutter videre på 225 grader. Da skal potetene være møre.

11.
Senk varmen på ovnen til 200 grader.

12.
Ta formen ut igjen og legg fisken over grønnsakene. Fordel oliven over fisken.

13.
Riv sitronskallet og klem safta ut av sitronen.

14.
Fordel sitronskallet og sitronsafta over formen, og sett den tilbake i ovnen i 10-12 minutter.


Når maten er ferdig, strør du smuldret fetaost over maten og klipper frisk persille over.