Arme riddere

torsdag 28. mai 2015
Dessert


En unnselig og nesten glemt dessert som faktisk er utrolig god. Vi laget den her om dagen fordi vi hadde noen skiver med hvitt brød tilovers, og som i tillegg hadde sett sine beste dager.

Jeg tror det blir best om du bruker dag-gammelt brød, ikke ferskt. Er brødet for ferskt går det litt i oppløsning.


Her er oppskriften til 4 porsjoner:
  •
8 relativt tykke skiver loff/hvitt brød (du kan skjære skorpen av hvis du vil)

  •
2 egg

  •
2 ss sukker

  •
2 1/2 dl melk

  •
1 ts kanel

  •
smør til steking


Til servering: Syltetøy eller, som de ofte brukte før, rød saus.

Fremgangsmåte:
   1.
Visp sammen egg, sukker, melk og kanel i en bolle.

   2.
Legg loffskivene ned i blandingen slik at de trekker til seg væsken. Snu dem gjerne en gang slik at de blir helt gjennomtrukket.

   3.
Smelt smøret i en stekepanne og la det bli gyllenbrunt, det vil si at det først bruser litt, så kommer brusingen bort og du vil se at det får en prikket gyllen farge. Da er det klart for å steke.

   4.
Stek skivene gyllenbrune på begge sider.


Server dem med litt syltetøy på. Det er faktisk kjempegodt!