Torsk, urtebakt og i pakke

mandag 19. januar 2015
Fisk


I denne retten kan du bruke både fersk torsk og lettsaltet torsk. Det er bare å utelate saltet hvis du bruker lettsaltet fisk.

Selvsagt kan du bruke sei og andre hvite fisker, da blir steketiden litt kortere eller lengre alt ettersom hvor tykk fiskebitene er.

Dette er også en rett som du kan forberede i god tid, dagen før faktisk, men ikke mer enn det.
Er du av dem som kjøper fisk fra frysedisken, så bør du tine fisken først, før du klargjør den i pakken.


Til 4 personer:
  •
4 stykker fisk, hvert stykke minimum 200 gram, kanskje mer

  •
4 gulerøtter, skrellet og revet

  •
1 finhakket løk, gul eller rød løk, begge går bra.

  •
Friske urter, ta hva du har, timian, estragon, basikikum, oregano, persille, gressløk, dill...

  •
8 skiver sitron

  •
4 smørklatter

  •
4 ark med bakepapir (matpapir går ikke, alminiumsfolie blir for tett så fisken blir ikke god når den står et døgn før den skal stekes).


Jeg har servert stekte potetbåter og lettkokt brokkli til.

Kokte poteter er også utmerket til, eller ris. Ta det du syns er best.

Brokkolien koker jeg for seg selv, ca 4 minutter i vann tilsatt 1 ts smør.

Potetbåtene, hver potet skåret i 6 båter (jeg bruker Asterixpoteter) har jeg på en smurt ovnsplate, strør litt salt og pepper over og har ca 2 ss olivenolje over. Ovnsplata med potetene setter jeg inn i ovnen på nederste rille med det samme jeg setter på ovnen. Så lar jeg de stå i ovnen ca 15-20 minutter før jeg setter inn fiskepakkene. Da er ovnen kommet opp i 200 grader.

Dette kan du gjøre dagen i forveien:
   1.
Fordel den ferdigrevne guleroten på 4 bakepapirark.

   2.
Legg hakket løk over guleroten.

   3.
Plasser en fiskebit oppå, strø på litt salt (ikke hvis du bruker lettsaltet fisk) og pepper på

   4.
Ha urter og sitron øverst og legg en smørklatt helt på toppen.



   5.
Pakk bakepapiret rundt fisken og knyt rundt pakken med hyssing.

   6.
Legg pakkene i en ildfast form eller i en liten stekeplate og oppbevar dem slik til du skal lage middag, maks et døgn senere.



   7.
Forvarm ovnen til 200 grader (husk potetbåter hvis du skal ha det).

   8.
Sett forma midt i ovnen og la den steke bortimot 20 minutter.



Åpne pakkene ved bordet, for det dufter godt.

Velbekomme!