Lat lasagne
tirsdag 13. januar 2015
Pasta
Denne retten er en nesten-lasagne, ingen hvit saus og ingen pastaplater. Godt blir det allikevel.


4 personer:
450 g pastaskruer eller pastarør (skal du ha kjøttdeig i retten kan du bruke 300 g pasta)

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss olivenolje

2 bokser hermetiske tomater, hakkede

1 ts oregano, har du frisk så bruk det, men tørket går helt fint

1 ts salt og litt pepper

1 ts sukker

2 ts balsamicoeddik (sløyf det hvis du ikke har det)

50 g parmesan, revet

150 g revet hvit ost, mozzarella, cheddar eller en annen sort du liker

400 g kjøttdeig (det kan du utelate hvis du vil ha en vegetarrett. Det blir faktisk godt uten kjøttdeigen også. Bare prøv.)


Fremgangsmåte:
1.
Varm ovnen til 225 grader.


2.
Kok pastaen sånn som pakken beskriver, 5 minutter eller 10 minutter...

3.
La pastaen renne av i et dørslag.

4.
Varm 2 ss olivenolje i stekepanna.

5.
Finhakk hvitløken og ha den i panna. La den frese på svak varme i 1-2 minutter.

6.
Skal du ha kjøttdeig, tilsetter du den sammen med løken og smuldrer den i panna mens den brunes.



7.
Tilsett tomatene, krydder (oregano, salt og sukker) og lar det hele koke i 5-6 minutter.

8.
Ha halvparten av pastaen i en ildfast form. Du trenger ikke smøre forma.

9.
Ha over halvparten av tomatsausen og rør litt rundt i forma.

10.
Strø over halvparten av den revne osten (parmesan og hvitost).

11.
Gjenta dette en gang til med resten av pastaen og sausen og osten.



12.
Sett forma midt i ovnen og stek i 20 minutter.