Denne retten er en nesten-lasagne, ingen hvit saus og ingen pastaplater. Godt blir det allikevel.
4 personer:
•
450 g pastaskruer eller pastarør (skal du ha kjøttdeig i retten kan du bruke 300 g pasta)
•
2 fedd hvitløk, finhakket
•
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
•
1 ts oregano, har du frisk så bruk det, men tørket går helt fint
•
1 ts salt og litt pepper
•
2 ts balsamicoeddik (sløyf det hvis du ikke har det)
•
150 g revet hvit ost, mozzarella, cheddar eller en annen sort du liker
•
400 g kjøttdeig (det kan du utelate hvis du vil ha en vegetarrett. Det blir faktisk godt uten kjøttdeigen også. Bare prøv.)
Fremgangsmåte:
1. Varm ovnen til 225 grader.
2. Kok pastaen sånn som pakken beskriver, 5 minutter eller 10 minutter...
3. La pastaen renne av i et dørslag.
4. Varm 2 ss olivenolje i stekepanna.
5. Finhakk hvitløken og ha den i panna. La den frese på svak varme i 1-2 minutter.
6. Skal du ha kjøttdeig, tilsetter du den sammen med løken og smuldrer den i panna mens den brunes.
7. Tilsett tomatene, krydder (oregano, salt og sukker) og lar det hele koke i 5-6 minutter.
8. Ha halvparten av pastaen i en ildfast form. Du trenger ikke smøre forma.
9. Ha over halvparten av tomatsausen og rør litt rundt i forma.
10. Strø over halvparten av den revne osten (parmesan og hvitost).
11. Gjenta dette en gang til med resten av pastaen og sausen og osten.
12. Sett forma midt i ovnen og stek i 20 minutter.