Laks med ingefær og kokos

tirsdag 6. januar 2015
Fisk


Dette er mat du kan gjøre ferdig på forhånd, kvelden før faktisk. Sett den i kjøleskapet i en ildfast form, så er det bare å putte den i ovnen når det lir til middag neste dag.

Server ris til, eller du kan late som det er en suppe og spise brød til.


Til 4 personer:
  •
4 stykker laksefilet uten skinn (hver bit må være ca 200 g)

  •
1- 2 ts karrypasta (grønn eller rød, går bra begge deler)

  •
2 ts revet frisk ingefær

  •
5- 6 skiver lime (eller du kan bruke limeblader eller sitrongress)

  •
1 boks kokosmelk (4 dl)

  •
2-3 ts fiskesaus eller soyasaus

  •
Finhakket chili, sånn ca 1/2 - 1 chili (fjern frøene som ligger inni)

  •
1 brokkoli i små biter

  •
Til servering: Frisk koriander og limesaft


Dette kan du gjøre dagen før (men bevares, du kan gjøre det en halvtime før middagen også):
   1.
Legg fiskestykkene i en ildfast form. Du behøver ikke smøre den.

   2.
Smør karrypasta og revet ingefær på fiskestykkene.

   3.
Skjær limen i skiver og legg skivene over eller innimellom fiskebitene.



   4.
Hell over kokosmelk, fiskesaus (eller soyasaus) og strø hakker chili over.

   5.
Del brokkolien i mindre biter og legg den innimellom fiskebitene.

   6.
Ha plast over fatet og sett det i kjøleskapet "så lenge". Skal du lage retten "tvert" trenger den ikke innom kjøleskapet....



   7.
Når det lakker mot middag, setter du ovnen på fullt, 250 grader, varmluft og grillelement hvis du har, full guffe liksom!

   8.
Sett forma med fisken inn i kald ovn, på nedeste rille.

   9.
Kjenn på fisken etter 10 minutter om den er ferdig. Laksen skal ha skiftet farge helt igjennom. I min litt tilårskomne ovn tar det ca 15 - 20 minutter før alt er ferdig. Jeg liker at laksen er gjennomstekt.

10.
Når du tar retten ut av ovnen så skvis litt limsaft over det hele, og strø frisk koriander over.