Mojito med ingefær

søndag 5. oktober 2014
Diverse


Denne oppskriften burde jeg lagt ut i sommer, men jeg fikk aldri tid.... Kanskje denne høsten blir så varm at vi kan sitte på terassen å nyte en sommerdrink?

Dette er en frisk og søt cocktail med god smak av ingefær, mynte og lime. Perfekt drink i sommervarmen. Faktisk så er den like god uten alkohol. Da sløyfer du bare rom og fyller glasset opp med farris.


Eple og ingefær-myntesirup:
  •
5 dl eplejuice

  •
2 cm frisk ingefær i skiver

  •
3 dl sukker


Tilsettning:
  •
Rom

  •
Mineralvann med kullsyre (jeg bruker farris)


Pynt:
  •
Mynteblader

  •
Limebåter


Fremgangsmåte:
   1.
Kok eplejuisen i en kasserolle med sukker og ingefær. Kok så lenge at det blir store bobler (sånn ca 1 cm i diameter) og er tykt nesten (men bare nesten) som sirup.

   2.
Smak til med sukker. Det skal være søtt.

   3.
Avkjøl sirupen.


Dette er basisen som du skal bruke til drinken.

Lag drinken:
   4.
Fordel 1/2 dl sirup i hvertglass.

   5.
Tilsett rom, ca 1/2 dl pr glass og rør godt (sløyf dette hvis du vil ha en alkoholfri drink).

   6.
Hell på farris, så mye du vil ha, og rør godt rundt.

   7.
Dryss noen mynteblader og ha en limebåt i hvert glass.


Sett deg på terassen og nyt....