Hjemmelaget tomatsuppe

mandag 31. oktober 2011
Supper



Dette trenger du til ca 1 liter suppe:
  •
1 løk

  •
1 rød chili (du kan smake deg fram, kanskje syns du 1/2 chili er nok)

  •
3 hvitløkfedd

  •
1 ss olivenolje

  •
200 g tomatpure ( 1 glass)

  •
7 1/2 dl vann

  •
1 grønnsakbuljongterning

  •
1 ts balsamicoeddik (har du ikke det så ikke bruk annen eddik, men utelat hele greia)

  •
1 klype (ca 1/2 ts) sukker

  •
1 dl melk

  •
1 dl creme fraîche

  •
salt

  •
pepper

  •
2- 3 tomater alt etter hvor store de er

  •
4 hardkokte egg (1 egg pr person)

  •
frisk persille eller koriander (ikke begge deler)


Fremgangsmåte:
   1.
Kok eggene. Det tar ca 10 minutter. De må være nesten hardkokte.

   2.
Rens og finhakk løk, chili (del den i 2 på langs, ta ut frøene og skyll den i kaldt vann), og hvitløk.

   3.
Varm olivenolje i en kjele.

   4.
Fres løk, chili og hvitløk til løken er blank.

   5.
Tilsett tomatpure, vann, buljongterning og balsamicoeddik.

   6.
Rør det hele godt sammen og la det trekke i 10 minutter under lokk.

   7.
Tilsett en klype sukker (gjør smaken litt mildere).

   8.
Ha creme fraîche i en bolle. Tilsett melk og pisk dette godt sammen (uten mange klumper i).

   9.
Ta kjelen av plata. Tilsett melkeblandingen i suppa og pisk så suppa blir jevn og uten hvite prikker.

10.
Hold suppa varm, men den bør ikke koke mer.

11.
Smak om du trenger mer salt.

12.
Kvern litt pepper over.


Nå er selve suppa ferdig.

Vask tomatene og del dem i småbiter. Ta skallet av eggene og del dem i 2. Hakk persillen/koriander.

Legg litt tomatbiter i hver tallerken. Hell suppe over. Legg et halvt egg oppi og strø over persille eller koriander.

VELBEKOMME!