Fiskesuppe med tomater

onsdag 17. september 2014
Supper  -  Fisk


Ukens oppskrift er en god og lettvint fiskesuppe.

Vil du ha litt mer "mat" i suppen, kan du skrelle noen poteter, dele dem i terninger og ha dem i suppa helt fra starten av.

Har du en bit selvfisket fisk passer det fint å bruke den.

Du kan også tilsette noen reker eller litt blåskjell helt tilslutt før du serverer suppa. Da bør suppa helst ikke koke etter at du har tilsatt dette.


Til 4 personer trenger du:
  •
Ca 800 g hvit fisk (mengden fisk kan du regulere selv, suppa blir god med mindre mengde fisk også)

  •
4 fedd hvitløk, hakket

  •
1 sjalottløk, skrellet og hakket

  •
1 fersk rød chili, hakket (ta bort de hvite frøene inni)

  •
1 dl olivenolje

  •
2 bokser hakkede tomater

  •
1 paprika, skåret i biter

  •
1/2 l fiskekraft (1/2 l vann + 1 fiskebuljongterning)

  •
5 dl kremfløte


Slik gjør du:
   1.
Bland hakket hvitløk, chili og olivenolje. Bruk ca halvparten av dette og mariner fisken med det. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg bruker å la fisken ligge slik med litt marinade over til jeg har den i suppa.



   2.
Resten (av olivenoljen, chili'n og hvitløken) har du i en gryte, varmer det, og lar det surre et par minutter.

   3.
Tilsett paprika, sjalottløk og eventuelt poteter og la det surre med i ca 1 minutt.



   4.
Tilsett tomatboksene og vann, pluss fiskebuljongterning. La det hele småkoke i en halv times tid.

   5.
Tilsett fløten og varm til kokepunktet igjen.

   6.
Del opp fisken i passende biter og legg i suppa (ta med marinaden også).

   7.
La det hele stå å trekke i 10 minutter før du serverer det.