Gresk salat
torsdag 30. januar 2014
Salater
Bondesalat er navnet grekerne selv bruker. Det er sikkert fordi den inneholder grønnsaker som de selv dyrker.

Det er viktig å ha gode, røde tomater og god olivenolje.


Dette trenger du til 4:
4 mellomstore tomater

1 agurk

1/2 rødløk

1 grønn paprika

10 svarte oliven

200 g fetaost (helst ikke den som ligger i olje og er delt i terninger)

2 hardkokte egg i båter (kan utelates)


Dressing:
10 ss olivenolje

3 ss vineddik

2 ts tørket oregano


Fremgangsmåte:
1.
Vask tomatene, agurken og paprikaen.

2.
Skjær tomatene i båter.

3.
Agurken deler du først en gang på langs, og så hver del igjen en gang på langs, slik at hele agurken er delt i 4 langsetter. Så deler du den i grove biter.

4.
Fjern frø fra paprikaen og del den i groven biter.

5.
Del fetaosten i terninger.

6.
Bland alt i en salatbolle.

7.
Lag dressingen ved å blande de tre ingrediensene og ha den over salaten like før du skal servere.


Server gresk salat som en lunchrett eller som tilbehør til moussaka. Det siste er kjempegodt.