Bondesalat er navnet grekerne selv bruker. Det er sikkert fordi den inneholder grønnsaker som de selv dyrker.
Det er viktig å ha gode, røde tomater og god olivenolje.
Dette trenger du til 4:
•
200 g fetaost (helst ikke den som ligger i olje og er delt i terninger)
•
2 hardkokte egg i båter (kan utelates)
Dressing:
Fremgangsmåte:
1. Vask tomatene, agurken og paprikaen.
2. Skjær tomatene i båter.
3. Agurken deler du først en gang på langs, og så hver del igjen en gang på langs, slik at hele agurken er delt i 4 langsetter. Så deler du den i grove biter.
4. Fjern frø fra paprikaen og del den i groven biter.
5. Del fetaosten i terninger.
6. Bland alt i en salatbolle.
7. Lag dressingen ved å blande de tre ingrediensene og ha den over salaten like før du skal servere.
Server gresk salat som en lunchrett eller som tilbehør til moussaka. Det siste er kjempegodt.