Gresk salat

torsdag 30. januar 2014
Salater


Bondesalat er navnet grekerne selv bruker. Det er sikkert fordi den inneholder grønnsaker som de selv dyrker.

Det er viktig å ha gode, røde tomater og god olivenolje.


Dette trenger du til 4:
  •
4 mellomstore tomater

  •
1 agurk

  •
1/2 rødløk

  •
1 grønn paprika

  •
10 svarte oliven

  •
200 g fetaost (helst ikke den som ligger i olje og er delt i terninger)

  •
2 hardkokte egg i båter (kan utelates)


Dressing:
  •
10 ss olivenolje

  •
3 ss vineddik

  •
2 ts tørket oregano


Fremgangsmåte:
   1.
Vask tomatene, agurken og paprikaen.

   2.
Skjær tomatene i båter.

   3.
Agurken deler du først en gang på langs, og så hver del igjen en gang på langs, slik at hele agurken er delt i 4 langsetter. Så deler du den i grove biter.

   4.
Fjern frø fra paprikaen og del den i groven biter.

   5.
Del fetaosten i terninger.

   6.
Bland alt i en salatbolle.

   7.
Lag dressingen ved å blande de tre ingrediensene og ha den over salaten like før du skal servere.


Server gresk salat som en lunchrett eller som tilbehør til moussaka. Det siste er kjempegodt.