Pasta med brokkoli og spekeskinke

torsdag 31. oktober 2013
Pasta


I førjulstider elsker jeg middagsmat som krever minimalt med tid ved kjøkkenbenken, men som allikevel smaker godt. Dette er en av dem!

Prøver du denne pastaretten, blir det garantert ikke siste gang du lager den.


Middag til 4:
  •
400 g tagliatelle/båndspagetti

  •
1 brokkoli, delt i buketter

  •
100 g spekeskinke (du kan bruke bacon også), delt i små biter

  •
2 ts revet sitron skall

  •
3 ts sitronsaft

  •
1 hvitløkfedd, finhakket

  •
4 ss fløte (vil du spandere dobbelt, så kan du det)

  •
50 g revet parmesan

  •
Litt frisk persille


Fremgangsmåte:
   1.
Hell godt med vann i en stor kasserolle og kok opp vannet (du skal ha rom for både pasta og brokkoli i vannet)

   2.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Har den koketid på bare 5 minutter, så har du i brokkolien også samtidig. Hvis pasten skal koke mer enn 5 minutter, tilsetter du brokkolibukettene når det gjenstår 5 minutter av koketiden på pastaen.



   3.
Gjør klar de andre ingerdiensene mens pasta og brokkoli koker.

   4.
Riv sitronskall, del spekeskinka i små biter og riv parmesanosten.



(Bildet er tatt før jeg startet å koke).
   5.
Når pastaen og brokkolien er ferdig kokt, heller du det i en sil og lar vannet renne av. Du kan spare 1 dl av kokevannet og ha over retten før du serverer, men ofte er det en operasjon som er lett å glemme i farten...



   6.
Ha pasta og brokkoli i en serveringsbolle.

   7.
Tilsett resten av ingrediensene, spekeskinke, revet sitronskall, hakket hvitløk og revet parmesan.

   8.
Bland det godt.

   9.
Tilslutt har du over sitronsaft og fløte og klipper frisk persille over. Du kan bytte persille med timian hvis du heller vil ha det.