Kylling med kanel og ingefær

tirsdag 29. oktober 2013
Kylling


Lettvint og godt. Du kan lage retten i en wok, men med en god stekepanne går det helt greit.

Du må skjære opp alle ingrediensene på forhånd. Det sparer deg for det hesblesende arbeidet det er i røre i panna mens du kutter grønnsaker og kylling.


Dette er nok til 4:
  •
4 kyllingfileter

  •
3 stengler vårløk, du kan også bruke purre

  •
1 squash

  •
2 avokadoer

  •
1/2 dl pinjekjerner

  •
2 ss olje

  •
1 ts salt

  •
Litt pepper

  •
1 ts malt kanel

  •
1ts malt ingefær

  •
Kokt ris og soyasaus serveres til.


Fremgangsmåte:
   1.
Sett på risen til koking.

   2.
Begynn med å skjære alle ingrediensene (vent med avokadoen) i strimler, kyllingfilet, squash og vårløk.



   3.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gyldne.

   4.
Varm oljen i en wok eller en stekepanne. La det bli godt og varmt.

   5.
Ha kyllingbitene i panna og stek til de blir gjennomstekt. Det tar noen minutter, 3-4 minutter sånn ca. Du kan steke dem i 2 omganger hvis du syns panna blir for full.



   6.
Ta kylling opp av panna og sett dem tilside.

   7.
Ha grønnsakene i panna, squash og vårløk, og stek dette et par minutter mens du rører rundt.

   8.
Legg så kyllingbitene tilbake i panna og krydre med kanel og ingefær.

   9.
Del avokadoene i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en teskje og tilsett i gryta.



10.
Smak til med salt og pepper tilslutt og så er det bare å serverer med ris og soyasaus.