Kylling med kanel og ingefær
tirsdag 29. oktober 2013
Kylling
Lettvint og godt. Du kan lage retten i en wok, men med en god stekepanne går det helt greit.

Du må skjære opp alle ingrediensene på forhånd. Det sparer deg for det hesblesende arbeidet det er i røre i panna mens du kutter grønnsaker og kylling.


Dette er nok til 4:
4 kyllingfileter

3 stengler vårløk, du kan også bruke purre

1 squash

2 avokadoer

1/2 dl pinjekjerner

2 ss olje

1 ts salt

Litt pepper

1 ts malt kanel

1ts malt ingefær

Kokt ris og soyasaus serveres til.


Fremgangsmåte:
1.
Sett på risen til koking.

2.
Begynn med å skjære alle ingrediensene (vent med avokadoen) i strimler, kyllingfilet, squash og vårløk.



3.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gyldne.

4.
Varm oljen i en wok eller en stekepanne. La det bli godt og varmt.

5.
Ha kyllingbitene i panna og stek til de blir gjennomstekt. Det tar noen minutter, 3-4 minutter sånn ca. Du kan steke dem i 2 omganger hvis du syns panna blir for full.



6.
Ta kylling opp av panna og sett dem tilside.

7.
Ha grønnsakene i panna, squash og vårløk, og stek dette et par minutter mens du rører rundt.

8.
Legg så kyllingbitene tilbake i panna og krydre med kanel og ingefær.

9.
Del avokadoene i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en teskje og tilsett i gryta.



10.
Smak til med salt og pepper tilslutt og så er det bare å serverer med ris og soyasaus.