Gulrotsuppe

onsdag 25. september 2013
Supper


En vegetarsuppe i utgangspunktet, men du kan tilsette biter av sprøstekt bacon, chorizopølse i biter eller noen reker. Suppa blir kjempegod og fyldig.


Til 4 trenger du:
  •
600 g gulrøtter i biter

  •
1 gul løk, skåret i grove terninger

  •
2 hvitløkfedd, hakket

  •
3 ss olje til steking

  •
1 ss revet frisk ingefær

  •
12 dl grønnsakbuljong

  •
2 dl crème fraîche (du kan bruke lettvarianten, for suppa blir ganske mektig med den feteste)

  •
10 dråper tabasco

  •
Frisk koriander

  •
Eventuelt bacon, chorizo eller reker


Fremgangsmåte:
   1.
Skjær gulrøttene og begge løktypene i biter.

   2.
Varm oljen i en gryte og fres gulrotbitene og løken til løken blir myk.

   3.
Tilsett revet ingefær og la det steke med en liten stund.

   4.
Tilsett grønnsakbuljongen og la suppen koke under lokk til grønnsakene er møre. Det tar ca 15 minutter, men avhenger av hvor store biter du har delt dem i. Store biter = lenger koketid.


   5.
Når grønnsakene er ferdigkokt setter du stavmixeren ned i kasserollen og kjører til suppa er jevnet.

   6.
Tilsett crème fraîche og rør det sammen.

   7.
Smak om suppa trenger mer smak av tabasco eller mer salt.

   8.
Tilsett noe av det som er foreslått til å ha i suppa hvis du ønsker det. Baconet må du klippe i biter og steke før du tilsetter det.

   9.
Strø raust med frisk koriander over.


Så kan du lage tortillalefser med ost til hvis du vil. Det smaker godt.

Du trenger:
  •
6 tortillalefser

  •
Skiver med hvit ost (Jeg har brukt cheddar med tomatsmak, men norvegia, jarlsberg o.l. går bra).


   1.
Varm stekepanna til middels varm. Ikke bruk fett i panna, den skal være tørr.

   2.
Legg osteskiver på den ene tortillalefsa.



   3.
Legg en tortillalefse over osten slik at det blir en dobbel tortilla med ost mellom. Klem godt sammen.

   4.
Stek den doble lefsa i tørr stekepanne i 2 minutter på hver side. Da skal osten ha smeltet.



   5.
Skjær tortillaene i snipper og server til suppa.



Håper det smaker!