Sjokoladekake i langpanna

torsdag 29. august 2013
Kaker


En langpannekake uten bakepulver. Den blir litt klisset inni og farlig god. Den er enkel å lage og fin å fryse.

Jeg syns en stor langpanne er mye kake, så jeg har halvert oppskrifta og det er nok til en liten langpanne. Alle ingredienser er halvert så det er bare å doble.


Til en liten langpanne, ca 20x30 cm:
  •
150 g smør

  •
3 egg

  •
3 1/2 dl sukker

  •
1 klype salt (mindre enn en halv ts)

  •
2 dl hvetemel

  •
1 dl kakao

  •
1/2 ss vaniljesukker


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 175 grader

   2.
Smelt smøret og la det avkjøle litt. Det behøver ikke bli kaldt.

   3.
Visp egg og sukker til lett eggedosis.

   4.
Tilsett mel, salt, kakao og vaniljesukker. Jeg bruker en sikt og sikter melet og kakaoen gjennom. Da blir det ikke så lett klumper i røra. Rør forsiktig med en slikkepott så alt blander seg.

   5.
Tilsett smøret og rør det også forsiktig i.

   6.
Kle langpanna med bakepapir.

   7.
Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter på 175 grader.



Kaka hever seg ikke mye. Den blir lett kladdet inni, men det skal den være.

Avkjøl kaka på bakepapiret på en rist.

Du kan pynte den med en kremklatt og noen bringebær, blåbær eller jordbær eller alle tre sorter hvis du er riktig råflott..