Suppe med kjøttboller

mandag 8. august 2011
Supper


Dette er en ta-hva-du-har suppe. Du trenger hønse- eller grønnsakbuljong, kjøttboller og rotgrønnsaker. Resten kan du ha i etter smak og evne. Med flatbrød til er dette god hverdagsmat.



Til 2 personer:
  •
1 l vann

  •
2 buljongterninger, hønsebuljong eller grønnsakbuljong

  •
Litt blomkål

  •
2 gulerøtter

  •
4 poteter

  •
Litt kålrot

  •
1 pakke ferdigkjøpte kjøttboller

  •
Eventuelt friske, hakkede urter. Det kan være gressløk, persille eller dill eller noe annet du liker.


Fremgangsmåte:
   1.
Vask og skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i biter.

   2.
Vask blomkålen, ta bort stilken og del den i buketter.

   3.
Kok opp vannet og tilsett buljongterningene og la dem løse seg opp i vannet.

   4.
Tilsett poteter, gulerøtter og kålrot.

   5.
La dette koke 5 minutter før du tilsetter blomkålen.

   6.
Kok viderer til potetene er møre. Da er resten også ferdig. Det tar ca 10 minutter, kanskje mindre.

   7.
Tilsett kjøttbollene og la dem bli varme.

   8.
Strø over litt urter hvis du har, det er godt og det ser vakkert ut.



Det går godt an å bruke andre grønnsaker, som erter (de skal bare varmes i suppa, som kjøttbollene), purreløk (kokes med), vårløk (kokes), squash (kokes), broccoli (kokes), sukkererter (varmes bare).