Forrett med Mozzarella, pesto og soltørket tomat

onsdag 15. mai 2013
Forrett  -  Diverse


En skikkelig velsmakende munnfull.

Den er uhyre enkel å lage når du har alle ingrediensene i hus. Den egner seg som forrett eller på koldtbordet.


Dette trenger du (skal du ha det som forrett trenger du ca 3 små skiver pr person):
  •
Baguette i tynne skiver

  •
1 hvitløkfedd

  •
Pesto

  •
Mozzarellaost (som ligger i lake)

  •
Soltørket tomat


Fremgangsmåte:
   1.
Rist baguettskivene i en brødrister

   2.
Skrell hvitløkfeddet og del det i 2.

   3.
Gni hver baguettskive med skjæreflaten av hvitløkfeddet. Det dufter godt når du gnir inn brødet med hvitløken! (Det går an å dryppe noen dråper god olivenolje over hver skive, men da må det være kaldpresset og god olje.)

   4.
Ha ca 1 ts pesto på brødet. Jeg bruker bestandig ferdikjøpt pesto til dette.



   5.
Sil av Mozzarellaosten og skjær den i skiver. Legg en skive mozzarella over pestoen.

   6.
Tilslutt skal du dandere en halv soltørket tomat på toppen av det hele.



Av og til er den soltørkede tomaten hard og nesten uspiselig. Da har du den i en liten kasserolle med vann + 1 ss olivenolje. Koker det opp, tar kasserollen av plata og lar det stå litt. Litt, betyr alt fra 1 minutt til 10 minutter, alt etter når du skal bruke den. Da har tomatbitene blitt myke og fine. Sil av vannet godt før du bruker dem.


   7.
Da er det bare å spise. Baguettskivene holder seg godt noen timer hvis du skal lage dem istand i god tid.



Denne osten har jeg brukt: