Fylte svinekoteletter

mandag 6. mai 2013
Kjøtt


Dette er en lettvint vri på de vanlige, stekte svinekotelettene.

Jeg syns ofte at kotelettene vi kjøper nå til dags ikke er møre nok, så jeg tar dem ut av kjøleskapet 4-5 timer før middag og lar dem ligge i romtemperatur intil jeg begynner med middagen. De hjelper litt fatisk.


Til 4 personer:
  •
4 svinekoteletter (du må plusse på hvis noen spiser mer)

  •
4 skiver vellagret jarlsbergost

  •
4 tynne skiver spekeskinke

  •
salt

  •
pepper

  •
2 ss smør til steking


Fremgangsmåte:
   1.
Skjær en dyp lomme inn i hver kotelett (vannrett innover)

   2.
Legg en skive ost og en skive spekeskinke inn i lomma.



   3.
Salte og pepre kotelettene på begge sider.

   4.
Smelt smøret i en stekepanne som du har lokk til.

   5.
La smøret bruse fra seg før du legger kotelettene i.

   6.
Stek kotelettene 3 minutter på hver side på god varme.



   7.
Sett så lokk på panna og slå av plata og la kotelettene stå slik å godgjøre seg til de er gjennomstekte. Det kan du se hvis du åpner litt på lomma og se at kjøttet har skiftet farge helt igjennom. Det gjør heller ingenting om de står slik i 10 -15 minutter mens du gjør ferdig retsen av tilbehøret.



Vil du ha en lettvint og god saus til kotelettene, så ha ca 1 dl rødvin i panna når du har tatt ut kotelettene og kok opp. Ferdig! Sausen trenger som regel verken mer salt eller pepper.

Jeg har servert stekte potetbåter og en salat til.

Stekte potetbåter:
   8.
Varm ovnen til 200 grader.

   9.
Skjær potetene (jeg bruker potetsorten Asterix) i båter ( de behøver ikke skrelles).

10.
Ha potetene i en liten langpanne. Ha over 2-3 ss olivenolje og litt salt og pepper.

11.
Inn midt i ovnen i 30 minutter.


Salat:
  •
Frisk salat

  •
Noen ringer med rødløk.

  •
Noen gode tomater i båter eller skiver.

  •
Dressing av: 3ss olivenolje, 1 ss vineddik, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper.



Så er middagen klar!