Epleskiver

torsdag 25. april 2013
Diverse  -  Dessert


De kalles "danske æbleskiver", ligner litt på rislapper av utseende, men smaker av epler. Bruk litt sure epler, det gir friskere smak.

De smaker veldig godt lunkne til en kopp kaffe.


Oppskrifta gir ca 15 epleskiver:
  •
130 g hvetemel

  •
80 g smør

  •
1,5 dl melk

  •
3 egg

  •
1 toppet ts bakepulver

  •
Revet skall av 1 sitron

  •
20 g melis

  •
1/2 vaniljestang, delt og tatt ut frø. Bruk bare frøene

  •
1/2 ts kardemomme

  •
1 skrellet eple i små terninger



Fremgangsmåte:
   1.
Smuldre smøret i melet.

   2.
Tilsette alle de andre ingrediensene. Hvis du vil ha luftige "skiver" så kan du skille et eller to egg og piske eggehvitene stive og rør dem forsiktig inn i røra helt tilslutt. Gjør du dette blir "skivene" mer "fløffi". Orker du ikke alt dette, så blir "skivene" gode allikevel.



   3.
Ha litt smør i stekepanna. La det bli varmt, på middels varme.

   4.
Legg ca 1 ss røre i panna. Det gir en epleskive. Pass på at du får eplebiter i alle skivene. Ikke stek for mange i gangen.



   5.
Vent med å snu dem til røra er blitt litt fast på oversiden. Jeg steker dem ca 1 og et halvt minutt på første siden og et halvt minutt på andre siden. Det pleier å holde. Du ser at jeg bruker styrke 6+ på plata, på induksjon.