Påskedessert

onsdag 20. mars 2013
Dessert


En frisk dessert som du kan variere med eller uten alkohol.

(Jeg har brukt mandariner istedet for appelsiner i desserten på bildet. Det er et alternativ, men desserten blir mye saftigere og mer smakfull med appelsiner).


Dette trenger du pr person:
  •
1 appelsin

  •
1- 2 ss crème fraîche

  •
2 hakkede valnøtter (det går bra med hasselnøtter også)

  •
1 ss rosiner

  •
Hakket sjokolade/eller mokkabønner

  •
Alkohol: Noen dråper Cointreau


Fremgangsmåte:
   1.
Skrell appelsinen slik:

  •
Skjær skallet av, ikke skrell den.

  •
Skjær hver appelsinbåt inn til midten innenfor skilleveggen, slik at du får ut "fileten" av hver båt.

   2.
Fordel appelsinbåtene i porsjonsskåler. Klem det som er igjen av saft i restene av appelsinen, over båtene.

   3.
Strø over valnøtter, rosiner og sjokolade.

   4.
Like før du skal servere desserten har du over lettpisket crème fraîche. Vil du ha alkohol i desserten blander du noen dråper Contreau inn i crème fraîchen før du har den over.