Festpotetstappe

tirsdag 12. mars 2013
Tilbehør


Hvitløkstappe med soltørkede tomater er dette. Den er kjempegod! Den passer faktisk godt til fisk. Fisk som er stekt i ovnen på 225 grader i 10 minutter. Bare med litt salt og pepper på.

Her får du oppskrift på potetstappa:


Til 4 personer:
  •
16 poteter

  •
1 hel hvitløk

  •
100 g smør (ikke bruk margarin til dette, her duger bare meierismør!)

  •
1 dl fløte

  •
pepper

  •
12 soltørkede tomater

  •
Frisk persille


Fremgangsmåte
   1.
Skrell potetene og del dem i mindre biter.

   2.
Skjær hvitløken tvers over, slik at alle feddene er overskåret.

   3.
Kok potetene og hvitløken sammen til potetene er møre og kan knuses til stappe.

   4.
Tøm av nesten alt vannet. Det vil si: La det være igjen 1/2 - 1 dl av kokevannet.

   5.
Ta opp hvitløken og klem ut hvitløkfeddene av løkskallet og ha dem sammen med potetene.

   6.
Kast skallet av hvitløken.

   7.
Mos poteter og hvitløk og spe med litt kokevann til stappa har fin konsistens. HIT kan du forberede i litt god tid, men det må være samme dag som potetstappa skal spises. Så kan du varme alt forsiktig opp like før servering og fortsette videre i oppskrifta.

   8.
Tilsett smører og la det smelte i potetmosen.

   9.
Rør så i fløten.

10.
Kutt de soltørkede i mindre biter. (Er tomatene harde så bruker jeg å legge dem i en kasserolle med vann så det dekker, tilsette 1 ss olivenolje og koke det hele opp, og la dem ligge i det varme vannet litt. Da blir de fort myke. Så bruker jeg dem.)

11.
Tilsett tomatbitene i potetstappa.

12.
Klipp persillen og ha den i tilslutt.



13.
Rør alt godt sammen.