Thailandsk fiskegryte

onsdag 27. februar 2013
Fisk


Min thailandske svigerdatter Ning sier at thailandsk mat er kjent for å være hot. Helt sikkert mer hot enn denne fiskegryta, men den er hot den også, og det er ingefæren som brenner.

Så hvis du lager retten kan du være oppmerksom på det og kanskje knipe inn på den.

For min del syns jeg det smaker godt og spennende, men som sagt den brenner litt.

Kok ris til og kok noen sukkererter i 2 minutter i vann tilsatt 1 ss smør. Det smaker godt!


Dette trenger du til 4:
  •
700 g fiskefilet (torsk eller sei)

  •
4 gulerøtter

  •
1 bunt vårløk

  •
1 rød chili

  •
1/2 ts salt

  •
1 boks kokosmelk (4 dl)

  •
2 ss revet fersk ingefær

  •
1 ss fiskesaus

  •
1 ss presset limesaft


Fremgangsmåte:
   1.
Skrell gulerøttene og skjær dem i strimler.

   2.
Vask vårløken og del den i strimer på langs og del dem så i litt kortere lengder.

   3.
Vask og del clilien på langs. Ta bort frøene inni og hakk den ganske fint.



   4.
Legg grønnsakene i en panne (som du har lokk til). Du trenger ingen smør eller olje i bunnen!



   5.
Skjær fisken i mindre biter eller strimler og legg dem over grønnsakene i pannen.

   6.
Strø salt over fisken. (Du ser at jeg har strødd pepper over også, men det er unødvendig. Det ligger mye peppersmak i chili og ingefær.)



   7.
Visp sammen kokosmelk, fiskesaus, revet ingefær og limesaft.



   8.
Hell blandingen over fisken. Av og til syns jeg at kokosmelka er litt tykk, da tilsetter jeg ca 1 dl vann i kokosmelkblandinga. Da renner blandinga lettere ned mellom fisk og grønnsaker og blir ikke liggende oppå.



   9.
Sett lokk på panna. Etter at det har kokt opp lar du det stå å småkoke under lokk i 10 minutter.



Da skal fisken være hvit helt igjennom og grønnsakene være møre, men ha god tyggemotstand.