Salat med grønne bønner og avokado
lørdag 16. februar 2013
Salater
Denne salaten passer godt til hvit fisk. Den passer veldig godt til seioppskrifta jeg la ut i går, "sei med rødløk". Sammen blir de et spenstig måltid.


Til 4 personer:
1 pose frosne grønne bønner. Du kan helt sikkert bruke friske.

2 avokadoer

1 rødløk

1 potte frisk persille


Dressing:
1/2 sitron, revet skall og saft av den

2 ss olivenolje

1 ts salt

Kvernet pepper


Fremgangsmåte:
1.
Kok opp ca 1/2 l vann. Legg bønnene i vannet og la det koke i 2 minutter (de friske må du kutte endene på før du koker dem). Sil av vannet.

2.
Del avokadoene i to. Ta ut steinen. Ta ut fruktkjøttet med en teskje eller fjern skallet og del avokadoene i skiver.

3.
Skrell rødløken. Del den i tynne båter.

4.
Klipp persillen. Bruk hele potta med persille. Det gir god smak.

5.
Bland alt, grønne bønner, avokado og persille i en salatbolle.

6.
Lag dressing: Bland alt, olivenolje, sitronskall og saft, salt og pepper.

7.
Ha dressingen over salaten, og da er den ferdig til servering.