Salat med grønne bønner og avokado

lørdag 16. februar 2013
Salater


Denne salaten passer godt til hvit fisk. Den passer veldig godt til seioppskrifta jeg la ut i går, "sei med rødløk". Sammen blir de et spenstig måltid.


Til 4 personer:
  •
1 pose frosne grønne bønner. Du kan helt sikkert bruke friske.

  •
2 avokadoer

  •
1 rødløk

  •
1 potte frisk persille


Dressing:
  •
1/2 sitron, revet skall og saft av den

  •
2 ss olivenolje

  •
1 ts salt

  •
Kvernet pepper


Fremgangsmåte:
   1.
Kok opp ca 1/2 l vann. Legg bønnene i vannet og la det koke i 2 minutter (de friske må du kutte endene på før du koker dem). Sil av vannet.

   2.
Del avokadoene i to. Ta ut steinen. Ta ut fruktkjøttet med en teskje eller fjern skallet og del avokadoene i skiver.

   3.
Skrell rødløken. Del den i tynne båter.

   4.
Klipp persillen. Bruk hele potta med persille. Det gir god smak.

   5.
Bland alt, grønne bønner, avokado og persille i en salatbolle.

   6.
Lag dressing: Bland alt, olivenolje, sitronskall og saft, salt og pepper.

   7.
Ha dressingen over salaten, og da er den ferdig til servering.