Kyllingfilet med ratatouille og ris

mandag 4. februar 2013
Kylling


Du kan også bruke ferdig grillet kylling i denne retten istedet for kyllingfilet. Server ris til.


Dette trenger du til 4:
  •
4 kyllingfileter (eller 1 grillet kylling)

  •
4 ss olje til steking ( 2 ss til å brune kyllingen og 2 til ratatouillen)

  •
4 skiver Jarlsbergost (du må ha en ost med mye smak)

  •
3 paprika (det ser fristende ut hvis du bruker forskjellige farger på paprikaene)

  •
6 sjalottløk

  •
1 rød chili

  •
1 boks tomater

  •
3 hvitløkfedd

  •
1 liten bit fersk ingefær ( 2 - 3 cm )

  •
1 dl fløte (helst ikke lettfløte, da kan sausen sprekke litt. Smaker greit, men ser ikke like pent ut)

  •
Frisk persille

  •
2 ts salt

  •
Noen tak med pepperkverna

  •
4 dl ris


Kyllingen:
   1.
Kok risen etter beskrivelsen på pakken.

   2.
Varm ovnen til 200 grader.

   3.
Strø litt salt og pepper på kyllingfiletene.

   4.
Varm 2 ss olje i en stekepanne.

   5.
Brun kyllingfiletene i 3 minutter på hver side (skal i ovnene etterpå og trenger ikke å bli gjennomstekt)




   6.
Når kyllingfiletene er ferdigbrunet legger du dem på en ovnsplate dekket med bakepapir.

   7.
Legg en skive Jarlsbergost over hver filet.



   8.
Sett det hele midt i ovnen i 10 minutter.



Bruker du ferdig grillet kylling, deler du kyllingen i mindre biter og legger 1 skive Jarlsbergost over hver bit. Dette varmes midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Ratatouille:
   1.
Skrell sjalottløkene og del dem i grove deler. Jeg har delt dem i 4.



   2.
Skrell ingefæren og del den i terninger.



   3.
Vask chilien. Del den i to på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint.



   4.
Vask paprikaene, del dem og ta bort frø og stilk. Del dem i grove deler.



   5.
Skrell og finhakk hvitløkfeddene.

   6.
Varm 2 ss olje i en gryte.

   7.
Ha løk, hvitløk, ingefær og chili i gryta og la det steke et par minutter til løken er myk.

   8.
Tilsett paprikabitene og stek videre et par minutter til.



   9.
Tilsett tomatene fra boksen og klippet persille



10.
Sett lokk på gryta og la det koke svakt i 10 minutter.

11.
Tilsett fløten (1 dl) like før det er ferdigkokt.

12.
Smak til med salt og pepper.



Server kyllingen med sausen og ris til.