Eplekake fra Äppelviken

onsdag 23. januar 2013
Kaker  -  Dessert


Denne eplekaka har jeg funnet i en kokebok av Anna Bergenström. Hun er min absolutte favorittforfatter når det gjelder kokebøker. Finner du en kokebok av henne, så anbefaler jeg at du ser litt i den. Hun kan sine ting denne svenske Anna. Det er vakre bilder og mye faktisk kunnskap mellom permene i hennes kokebøker.


Dette er nok til en liten kake som får plass i en rund paiform (originaloppskrifta er dobbelt så stor og får plass i en liten langpanne):
  •
4 epler

  •
1/2 ts malt kanel


Smuldredekke:
  •
50 g meierismør

  •
1/2 dl sukker

  •
1 ts vaniljesukker

  •
1/2 dl hvetemel (vær nøye og ikke bruk mer enn dette)

  •
1 dl kokosmasse


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Smør en paiform eller en ildfast form i samme størrelse (dobler du oppskrifta bruker du en liten langpanne)

   3.
Skrell eplene, skjær bort kjernhusene og skjær dem i tynne båter. Jeg deler hvert eple i 4 båter og deler hver båt igjen i 3-4 båter.



   4.
Legg båtene utover i den smurte forma.



   5.
Strø kanel over.



   6.
Ha ingrediensene til smuldredekke i en foodprosessor og la maskina gå ca et halvt minutt. Da blir blandinga litt tung og fuktig. Har du ikke foodprosessor så går det fint an å smuldre alt sammen med fingrene. Det blir akkurat like bra. Det tar bare litt lengre tid.

   7.
Fordel smuldremassen over eplene.



   8.
Stek kaka midt i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.


Kaka er god som den er og er aller best servert litt lunken. Med en kremklatt til fest kanskje...