Focaccia - brød med olivenolje

fredag 14. oktober 2011
Gjærbakst


Dette er en oppskrift på focaccia som jeg baker i foodprosessoren. Det er en relativt liten oppskrift, og fyller en liten langpanne. Brødet er ikke så holdbart og egner seg ikke til frysing, så det bør spises samme dag som det bakes.


Ingredienser:
  •
25 g gjær

  •
3 dl lunkent vann

  •
1 ts sukker

  •
1 ts salt

  •
2 ss olivenolje

  •
6 - 7 dl hvetemel


På deigen:
  •
1 dl olivenolje

  •
4 ts maldonsalt

  •
kvister av rosmarin (du trenger det ikke, men det lukter og smaker godt)


Fremgangsmåte:
   1.
Ha vannet i foodprosessoren

   2.
Tilsett gjæren og rør den ut i vannet (bruker du tørrgjær må du blande den i melet

   3.
Tilsett sukker, salt og olivenolje


NB! Du må ikke bruke "kutteren" (til venstre på bildet) på foodprosessoren, men den "saken" som rører (til høyre på bildet)


   4.
Tilsett melet litt etter litt og kjør maskinen. Deigen skal "slippe" bollen og bli til en klump, da er det nok mel.

   5.
Legg plast eller et kjøkkenhåndkle over deigen og la den heve i 30 minutter.

   6.
Legg bakepapir på et stekebrett

   7.
Klapp / eller du kan kjevle deigen ut til et rektangulært, litt bredt brød ca 2 cm tykt

   8.
Legg den på stekebrettet og la den heve i ca 30 minutter til

   9.
Når brødet er ferdighevet lager du fingerhull (fordypninger) i deigen og heller olivenolje i hullene

10.
Strø maldonsalt over brødet og dryss med rosmarin

11.
Sett ovnen på 230 grader

12.
Stek brødet på nederste rille i 25 minutter