En lettlaget, mettende og god suppe.
Dette trenger du til 1 og en halv liter suppe:
•
500 g fiskefilet (torsk, laks eller sei)
•
2 skiver sellerirot (du kan bruke persillerot også)
•
1 beger crème fraîche (kan bruke halvparten med kremfløte)
•
1 liter fiskekraft (1 l vann + 2 fiskebuljongterninger eller grønnsakbuljong)
•
Friske urter: Det du har av persille, dill, oregano, basilikum
Fremgangsmåte:
1. Varm oljen i en gryte.
2. Skrell og hakk hvitløken og ha den i gryta.
3. Skrell og hakk gulrøttene, sellerirota.
4. Vask purren og skjær den i tynne skiver.
5. Ha dette (gulrøttene, selleri og purre) i gryta sammen med hvitløken. La det surre et par minutter.
6. Tilsett fiskekrafta (vann + buljongterninger) og kok suppen til grønnsakene er myke og møre. Det tar ca 10 minutter.
7. Visp inn crème fraìchen og legg i fisken (som er skåret i mindre biter og fjernet bein).
8. La det hele trekke (ikke fosskoke!) i ca 5 minutter.
9. Strø over en raus porson med friske urter og server.