Fiskesuppe i en fei
tirsdag 11. desember 2012
Supper - Lettvint - Fisk
En lettlaget, mettende og god suppe.



Dette trenger du til 1 og en halv liter suppe:
500 g fiskefilet (torsk, laks eller sei)

2 fedd hvitløk

2 gulrøtter

1 purre

2 skiver sellerirot (du kan bruke persillerot også)

2 ss olivenolje

1 beger crème fraîche (kan bruke halvparten med kremfløte)

1 liter fiskekraft (1 l vann + 2 fiskebuljongterninger eller grønnsakbuljong)

Friske urter: Det du har av persille, dill, oregano, basilikum


Fremgangsmåte:
1.
Varm oljen i en gryte.

2.
Skrell og hakk hvitløken og ha den i gryta.

3.
Skrell og hakk gulrøttene, sellerirota.

4.
Vask purren og skjær den i tynne skiver.

5.
Ha dette (gulrøttene, selleri og purre) i gryta sammen med hvitløken. La det surre et par minutter.



6.
Tilsett fiskekrafta (vann + buljongterninger) og kok suppen til grønnsakene er myke og møre. Det tar ca 10 minutter.

7.
Visp inn crème fraìchen og legg i fisken (som er skåret i mindre biter og fjernet bein).

8.
La det hele trekke (ikke fosskoke!) i ca 5 minutter.

9.
Strø over en raus porson med friske urter og server.