Fisk à la Provence

tirsdag 27. november 2012
Fisk


Her kan du bruke all slags hvit fisk.

Du kan bruke frossenfisk også, men den må være såpass tint at du kan skjære den i mindre biter.

Middagen er klar på 30 minutter og du kan koke ris til, eller servere en grønn salat.

Gryta er veldig enkel å lage og den smaker godt!


Til 2 personer:
  •
2 store løk

  •
3 ss olje

  •
1 boks hermetiske tomater

  •
600 g fisk

  •
1 ts salt

  •
1/2 ts pepper

  •
2 ts tørket timian

  •
Frisk basilikum

  •
Frisk persille


Fremgangsmåte:
   1.
Varm 3 ss olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter (den må ha lokk).

   2.
Skrell og hakk løken og ha den i gryta.

   3.
La det hele frese i gryta til løken blir blank.

   4.
Tilsett de hermetiske tomatene og rør godt sammen.

   5.
La det koke i 3 - 4 minutter uten lokk.

   6.
Fjern skinn og bein fra fisken og skjær den i fingertykke biter.

   7.
Legg fisken i gryta. Strø over salt og pepper og timian.

   8.
Sett på lokk og la det putre (ikke fosskoke) i 10 - 15 minutter.

   9.
Strø rikelig med frisk basilikum og persille over og server med kokt ris eller en grønn salat.