Laks med asparges, tomater og poteter

tirsdag 20. november 2012
Fisk


Det tar en time fra du starter matlagingen til maten er på bordet, men retten krever minimal innsats ved kjøkkenbenken.


Til 4 personer:
  •
8 -10 poteter

  •
1 løk

  •
3 ss olivenolje

  •
salt og pepper

  •
2 ts tørkede urter, f.eks. oregano eller timian

  •
1 pk grønne aspargestopper

  •
800 g laksfilet uten skinn

  •
10 cherrytomater

  •
1 ss balsamicoeddik

  •
Frisk basilikum

  •
Litt olivenolje til å ha over retten tilslutt


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 225 grader.

   2.
Vask og del potetene i båter. Du trenger ikke å skrelle dem.

   3.
Skrell løken og del den også i båter.

   4.
Ha 3 ss olivenolje i et ildfast fat og legg poteter og løk i fatet.

   5.
Strø salt og pepper over og tørket krydder. Rør rundt i fatet.



   6.
Sett fatet midt i ovnen i 40 minutter.

   7.
Mens fatet står i ovnen kan du dele laksen i mindre biter.

   8.
Etter 40 minutter tar du fatet ut av ovnen og legger laksen og aspargestoppene over potetene og løken.

   9.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader.

10.
Stek det hele videre midt i ovnen i 10 minutter.

11.
Etter 10 minutter legger du på cherrytomater som er delt i to, drypper over balsamicoeddiken og olivenoljen og steker videre i 10 - 15 minutter.

12.
Strø frisk basilikum over retten når du serverer.